Kremlinul: Nu există niciun război între Rusia şi Ucraina

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov
Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov (Getty Images)

Kremlinul a afirmat miercuri că Rusia nu se află în război cu Ucraina, răspunzând apelului recent al preşedintelui ucrainean Petro Poroşenko pentru o “pace rece” între cele două ţări vecine, potrivit publicaţiei The Moscow Times.

Poroşenko a făcut comentariile cu ocazia lansării, marţi, a campaniei prezidenţiale, reiterând promisiunea de a îndruma ţara spre Occident şi aderarea la Uniunea Europeană. Aproximativ 13.000 persoane au fost ucise în timpul luptelor din estul Ucrainei izbucnite în aprilie 2014 între separatiştii pro-ruşi şi trupele guvernamentale. Autorităţile din Kiev şi diverse guverne occidentale au acuzat Moscova de alimentare a conflictului şi susţinerea rebelilor.

“În primul rând, nu există niciun război între Ucraina şi Rusia”, a afirmat reporterilor purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, în timpul unei conferinţe de presă zilnice, când a fost întrebat de remarcile făcute de Poroşenko, potrivit site-ului de ştiri RBC.

Reiterând un refren comun al Moscovei care este contestat de comunitatea internaţională, Peskov a adăugat că Ucraina se află în mijlocul unui “război civil provocat de autorităţile din Kiev”.

“Bineînţeles, avem nevoie de pace cu Rusia. O pace rece, dar o pace. Oamenii s-au săturat de război”, a declarat Poroşenko susţinătorilor săi în momentul lansării campaniei electorale.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe