Kovesi, prima reacţie după ce Tudorel Toader i-a cerut revocarea

La scurt timp după ce Tudorel Toader i-a cerut revocarea din funcţie, şefa DNA Laura Codruţa Kovesi a transmis că este pregătită să răspundă punct cu punct acuzaţiilor lansate de ministrul Justiţiei la adresa sa.
Laura Codruta Kovesi
Laura Codruta Kovesi (Florin Chirila/Epoch Times)

Procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, a reacţionat a doua zi după ce ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, i-a cerut revocarea din funcţie în urma prezentării unui raport care conţinea 20 de "captele de acuzare".

Ca urmare a solicitărilor reprezentanţilor mass media privind exprimarea unui punct de vedere faţă de anunţul ministrului Justiţiei privind "declanşarea procedurii de revocare a doamnei Laura Codruţa Kovesi din funcţia de procuror şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie", Biroul de Informare şi Relaţii Publice al DNA este abilitat să transmită următoarea declaraţie a procurorului şef Laura Codruţa Kovesi:

“Voi urma procedura legală şi mă voi prezenta, oricând este nevoie, să răspund, punct cu punct, tuturor afirmaţiilor prezentate de ministrul Justiţiei”.

Reamintim că, după o conferinţă de presă maraton, de-a lungul căreia i-a reproşat şefei DNA inclusiv că a impietat activitatea Guvernului şi Parlamentului, că a pus presiuni pe procurori, că a încercat să obţină condamnări cu orice preţ, că a afectat imaginea României în afară etc., Tudorel Toader a anunţat că declanşează procedurile pentru revocarea sa din funcţie. Mai multe informaţii pe acest subiect aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne