Kerry şi Putin doresc o nouă Constituţie siriană până în august 2016

John Kerry s-a întâlnit cu preşedintele rus în Moscova pentru a discuta modalităţile de soluţionare a conflictului sirian. Cei doi au căzut de acord ca până în luna august să fie schiţată o nouă Constituţie siriană.
Secretarul de stat american John Kerry (st) şi ministrul rus de externe Serghei Lavrov îşi dau mâna în timpul unei întâlniri la Moscova, 24 martie 2016.
Secretarul de stat american John Kerry (st) şi ministrul rus de externe Serghei Lavrov îşi dau mâna în timpul unei întâlniri la Moscova, 24 martie 2016. (Captură Foto)

Secretarul de stat american John Kerry a declarat, joi, că a ajuns la o înţelegere cu preşedintele rus Vladimir Putin în ceea ce priveşte soluţionarea politică a conflictului sirian, în condiţiile în care liderii mondiali au făcut noi apeluri pentru pace după atacurile teroriste din Bruxelles.

După întâlnire, Kerry şi-a manifestat aprecierea faţă de discuţiile de pace intermediate de SUA şi Rusia care au loc în prezent la Geneva şi a susţinut că cele două ţări au consimţit asupra unui nou termen pentru finalizarea unui acord de pace.

“Am căzut de acord asupra unui program privind crearea unui cadru pentru o tranziţie politică şi, de asemenea, pentru un proiect de Constituţie, iar termenul este luna august”, a precizat Kerry în timpul unei conferinţe de presă comune cu omologul său rus Serghei Lavrov.

Kerry a recunoscut, totuşi, faptul că Rusia şi SUA încă nu au găsit un punct comun cu privire la viitorul preşedintelui sirian Bashar al-Assad, un aliat al Moscovei pe care Washingtonul îl doreşte plecat de la conducerea Siriei. Totuşi, Kerry a folosit un ton pozitiv în remarcile sale.

“Rusia va trebui să anunţe ce intenţionează să facă pentru a-l ajuta pe Assad să ia deciziile corecte”, a precizat Kerry.

Cei doi lideri au mai declarat că Washingtonul şi Moscova vor depune eforturi pentru a aduce regimul Assad şi reprezentanţii opoziţiei siriene la masa discuţiilor directe.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe