Kelemen Hunor: Coaliţia funcţionează şi trebuie să funcţioneze în continuare

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor. (www.kelemenhunor.ro)
Epoch Times România
13.03.2012

Parlamentarii UDMR vor participa de marţi la lucrările Parlamentului, iar Coaliţia funcţionează, trebuie să funcţioneze în continuare, a afirmat preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, după şedinţa deputaţilor şi senatorilor acestei formaţiuni.

"La această şedinţă am informat colegii despre ce s-a discutat la Guvern şi la Coaliţie despre Hotărârea de Guvern care a fost pusă în dezbatere publică", a spus Kelemen Hunor.

Potrivit acestuia, boicotul UDMR de luni din Parlament a venit după ce PDL a avut "o ezitare" în ceea ce priveşte Hotărârea de Guvern privind Universitatea de Medicină şi Farmacia de la Târgu Mureş.

"Eu am considerat că dacă dimineaţă batem palma şi ne înţelegem pe ceva până după-masă nu trebuie schimbată acea înţelegere", a mai spus liderul UDMR.

Kelemen Hunor a adăugat că, dacă Senatul UMF Tg. Mureş, "care în acest moment este nelegitim", sau "un rector care îşi termină mandatul în câteva zile" nu au reuşit în 13 luni de când este în vigoare să pună în aplicare Legea Educaţiei din diferite motive, cum ar fi "rea intenţie, neputinţă, nepăsare", atunci Guvernul are posibilitatea de a interveni şi a pune în aplicare actul normativ.

Despre o eventuală moţiune de cenzură a Opoziţiei pe această temă Kelemen Hunor a spus că "nu are nicio şansă" să treacă de Parlament.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor