Kaiac-canoe: Liviu Dumitrescu - Un rezultat bun la anul este titlul olimpic

Epoch Times România
15.12.2011

Liviu Dumitrescu şi Victor Mihalachi, componenţii bărcii de canoe dublu, creditaţi cu mari şanse la o medalie olimpică la Londra în proba de 1000 m, vor respecta aceeaşi reţetă a muncii continue şi în 2012 pentru a urca pe podiumul olimpic.

Echipajul de C2 a obţinut şi în acest an cele mai bune performanţe de la kaiac-canoe, cu 2 medalii de aur şi 2 de bronz la Europene şi Mondiale, dar mai au de tras pentru a se perfecţiona în proba olimpică de 1000 m, pentru a deveni imbatabili ca la 500 m.

"Din punctul meu de vedere a fost un an bun, deşi nu am avut rezultatele pe care le-am dorit, dar a fost bine. Îmi doream şi aur în proba de 1000 m, la CM de la Szeged. Din cauză că s-a schimbat acolo programul, ne-a fost greu să obţinem aurul Cu siguranţă este presiune pe umerii noştri înaintea olimpiadei. Dar nu ne gândim la asta, suntem profesionişti, ştim ce avem de făcut. Ne antrenăm cât de mult putem şi sperăm să facem un rezultat bun la anul, la Jocurile Olimpice. Un rezultat bun este titlul olimpic, dar nu se ştie ce se poate întâmpla. Eu cred că toţi sunt periculoşi în finală. Cu siguranţă ne vom axa de la anul numai pe proba de mie, o să facem antrenamente ca totul să meargă bine. Pentru mine şi Victor, proba de 500 m ni se potriveşte cel mai bine. De când m-am apucat de sport pe 500 m am mers tot timpul bine şi am progresat pe an ce a trecut. Proba de 1000 e mai mult tactică, trebuie să fii un pic deştept ca să câştigi. Noi ne ducem cu 2 zile înainte de concurs, nu va fi ceva special pentru noi olimpiada", a declarat Liviu Dumitrescu, cu prilejul "Galei Bărcilor de Aur".

Pentru Victor Mihalachi, medalia de aur este singurul trofeu care contează şi care face diferenţa între sportivi. "A fost un an destul de greu, am avut ceva probleme înainte de Mondiale. Mă aşteptam la un rezultat mult mai bun, dar din cauza programului ne-a dat totul peste cap şi am luat bronzul la mie. Speram şi un rezultat mult mai bun şi la 200 m, chiar o medalie, dar nu a ieşit cum am dorit. Va trebui să muncim mult mai mult, ca să obţinem medalii în toate cele 3 probe la Europenele de la anul. În antichitate, la Jocurile Olimpice exista doar campionul olimpic, restul erau doar participanţi. Noi gândim la fel. Ne pregătim şi plecăm la olimpiadă doar pentru aur. Ori aur, ori am fost doar participanţi. Eu cred că cei mai periculoşi în finala olimpică sunt nemţii, care au câştigat aurul la Szeged. Au format un dublu nou şi în 2 luni au devenit şi campioni mondiali. Am văzut că de mulţi ani, nu există ediţie la care nemţii să nu fi luat cel puţin medalie la JO la C2 1000.

Dar mai sunt ruşii, campioni europeni în vara asta, care sunt foarte tineri. La 1000 m, cei care pleacă tare rar câştigă. Avem însă foarte mult de lucrat. Ne bazăm însă pe faptul că suntem sprinteri şi poate fi un avantaj pentru noi. La olimpiadă va fi un concurs ca oricare altul, nu o să avem emoţii. CM de la Szeged a fost cel mai tare concurs pe care l-am avut până acum".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor