Kadîrov, noi critici dure la adresa politicii lui Putin în războiul din Ucraina

Liderul cecen Ramzan Kadîrov.
Liderul cecen Ramzan Kadîrov. (Getty Images)

Liderul cecen Ramzan Kadîrov, supranumit şi „măcelarul din Groznîi”, a criticat dur şi în mod deschis acţiunile conducerii politico-militare a Rusiei, potrivit Ziare.com.

Aliatul lui Putin în războiul de invazie pe care Kremlinul îl duce în Ucraina a dezaprobat schimbul de prizonieri care a avut loc recent între cele două ţări, în care Rusia a eliberat 215 militari ucraineni, inclusiv 108 luptători ai Batalionului Azov, de la Mariupol.

Kadîrov s-a plâns că Ministerul Apărării RF şi FSB nu l-au consultat cu privire la schimbul menţionat, el considerându-se „participant activ” la aşa-numita „operaţiune specială”. Liderul cecen susţine că schimbul ar fi fost „inegal” şi că a avut loc „în condiţii ucrainene”, amintind că regimentul Azov a fost recunoscut în Federaţia Rusă ca „organizaţie teroristă”.

Cu toate acestea însă, Kadîrov a ţinut să sublinieze că remarcile făcute sunt doar o „părere personală” şi a promis că va „urma orice ordin” al lui Vladimir Putin.

Nu este pentru prima dată când Kadîrov critică la scenă deschisă acţiunile Moscovei în războiul împotriva Ucrainei. El a cerut ca Rusia să declare mobilizarea şi să se folosească „orice armă” împotriva ţării vecine.