Jurnalistul german luat pe sus din Piaţa Victoriei: Justiţia mi-a dat dreptate în faţa unui Guvern neruşinat

Poza prezentata de Jandarmerie ca proba la proces.
Poza prezentata de Jandarmerie ca proba la proces. (Facebook - Paul Arne Wagner)

Jurnalistul german Paul Arne Wagner, săltat de forţele de ordine şi amendat cu 500 de lei la protestele din 20 iunie 2018, a anunţat, luni, că a câştigat definitiv procesul cu Jandarmeria, printr-o decizie a Tribunalului Bucureşti. În postarea sa de pe Facebook, acesta a adus în discuţie şi necesitatea reformării Jandarmeriei Române, despre care afirmă că este „braţul armat al regimului mafiot PSD-Dragnea-ALDE-UDM” împotriva poporului.

„Am câştigat, definitiv. Aşa a decis Tribunalul Bucureşti. Justiţia mi-a dat dreptate în faţa Jandarmeriei şi în faţa unui guvern autocrat şi neruşinat. Mie şi altor sute de oameni care în ultimii ani sunt victimele abuzurilor Jandarmeriei Române, braţul armat al regimului mafiot PSD-Dragnea-ALDE-UDMR. Dar, pentru ca mie, şi tuturor celorlalţi cetăţeni ale căror drepturi au fost încălcate, să ni se facă dreptate, multe lucruri trebuie încă să se întâmple”, a scris jurnalistul pe pagina sa de socializare.

Arne Wagner acuză Jandarmeria de minciună şi îi întreabă pe politicienii din opoziţie dacă sunt pregătiţi să renunţe la arma împotriva poporului care este Jandarmeria Română.

„Suntem în pragul moţiunii de cenzură, este posibil ca în câteva zile guvernul PSD să fie istorie. Însă, dragi politicieni din opoziţie (PNL, USR), sunteţi pregătiţi pentru ceea ce va urma în continuare? V-aţi scris cu toţii programele pentru un guvern de tranziţie? Şi sunteţi pregătiţi să renunţaţi la arma împotriva poporului care este Jandarmeria Română, şi la legea învechită şi neconstituţională a adunărilor publice (60/1991) şi să îndreptaţi ceea ce este nedrept?

Legea 60/1991 este acea lege cu care Jandarmeria a încercat, de cele mai multe ori fără succes, să îşi justifice abuzurile politice împotriva cetăţenilor revoltaţi care au protestat, încercând să îşi exercite un drept fundamental. Legea 60 datează din 1991 şi este mai veche decât Constituţia. Ca să îţi dai seama că această lege Iliesciană este una neconstituţională e suficient doar să ştii să citeşti - şi să lecturezi ambele texte. Constituţia este legea supremă, iar o lege care precede Constituţia, şi este contrară spiritului ei, nu ar trebui să existe. Mai mult, din momentul aderării României la Uniunea Europeană, Legea 60 a adunărilor publice ar fi trebuit urgent rescrisă, ea fiind în disonanţă cu normele europene, permiţând prin multele ei breşe ca drepturile fundamentale ale cetăţenilor să fie călcate în picioare”, a afirmat jurnalistul german.

Totodată, el întreabă ce se va întâmpla cu „angajaţii acestor instituţii slugarnice, care în obedienţa lor merg până acolo încât devin criminale”.

„Ce se întâmplă cu jandarmul abuziv, care a gazat, bătut, minţit şi a încălcat lege şi Constituţie, şi a văzut că nu există consecinţe? Ce se întâmplă cu purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei, mitomanul Georgian Enache, care a perorat fără frică sau ruşine minciuni despre mine în spaţiul public, după arestarea mea? Ce se întâmplă cu Maiorul Laurenţiu Cazan, care a supervizat personal în-dubarea mea, a dat bice dubei în care mă aflam (vedeţi în acest film de când am fost ridicat, în 20 iunie 2018: https://youtu.be/ddRFoGPGa5M). Îl recunoaşteţi uşor pe maiorul Cazan în imagini, poartă cămaşa albă, aşa cum a făcut şi pe 10 august, el şi ceilalţi superiori: Marius Militaru, Ionuţ Şindile, Cătălin Paraschiv etc.”, întreabă Paul Arne Wagner.

Potrivit jurnalistului german, „în scara abuzurilor Jandarmeriei documentate de noi (Passport Productions), 20 iunie 2018 a fost un preludiu pentru 10 august şi, în opinia noastră, a doua cea mai agresivă şi nedreaptă acţiune”.

„Şi nu despre arestarea mea e vorba aici! În 20 iunie zeci de oameni au fost ridicaţi de pe stradă, loviţi, într-o acţiune care a arătat ca o răpire, pentru că foarte mulţi dintre jandarmii, pe care i-am identificat apoi cu uşurinţă, erau de altfel în civil şi îmbrânceau oameni de-a valma - culmea, unii care nici măcar nu participau la adunarea publică, ci ieşeau de la metrou sau traversau liniştiţi (vedeţi câte ceva din toate acestea şi în filmul de mai sus).

Este o ofensă adusă fiecărui cetăţean care a câştigat în instanţă împotriva Jandarmeriei (şi e vorba despre sute de cazuri) faptul că, în continuare, capii în cămăşi albe ai abuzurilor dovedite sunt încă în funcţii, la conducerea instituţiei. Încrederea cetăţeanului în statul român nu poate fi reparată atât timp cât oamenii aceştia rămân cocoţaţi în aceleaşi fotolii. Până când ei nu vor fi daţi afară şi judecaţi pentru faptele lor nu se poate aştepta nimeni să revină încrederea cetăţeanului în statul român”, a afirmat Wagner.

În final, acesta şi-a exprimat speranţa că „atunci când noul Guvern îşi va intra în drepturi, să fie concediaţi de îndată măcar şefii Jandarmeriei, deja puşi sub acuzare în Dosarul 10 august”.

„Pe lângă 10 august şi 20 iunie, crima de care Jandarmeria se face vinovată în aceşti ani este suprimarea sistematică a liberei exprimări în România. Nici nu putem ştii câţi oameni ar fi protestat aici şi, în consecinţă, ce s-ar fi schimbat la guvernare, dacă nu erau acţiunile abuzive permanente ale Jandarmeriei, acţiuni de intimidare, amendare, orchestrări întregi pe care le-am văzut şi filmat deja de sute de ori. Noul Guvern, oricare va fi acesta, va moşteni o Românie plină de datorii, şi nici nu e vorba în primul rând despre bani. Noul guvern va avea de decontat datoriile morale ale regimului autoritar Dragnea.

Cetăţeanul nu mai trebuie lăsat să se lupte singur ca să îndrepte ceea ce a fost profund nedrept. Aceste abuzuri trebuie să fie prioritatea Guvernului, iar funcţionari şi politicieni ai statului trebuie traşi la răspundere pentru complicitate cu crimele regimului Dragnea. Nu putem să aşteptăm zeci de ani până fiecare protestatar ale cărui drepturi fundamentale au fost grav încălcate să ceară despăgubiri de la statul nedrept. În acest moment există un ONG, Evoluţie În Instituţie, care oferă asistenţă juridică în instanţă pentru mai mult de 400 de cazuri în care protestatarii au fost amendaţi abuziv, dar în viitor această sarcină nu trebuie să fie doar în atribuţiile societăţii civile şi al cetăţeanului, ci e firesc să devină sarcina noului Guvern.

După tot ce am văzut în ultimii aproape trei ani, sunt convins că Jandarmeria Română nu poate fi reformată. Faptul că stăpânul politic al Jandarmeriei se va schimba, mai devreme sau mai târziu, sperăm cu unul competent, mai democratic, bine intenţionat şi mai cinstit, nu va face această armă (care este şi inexistentă de fapt în majoritatea ţărilor civilizate) să fie mai puţin periculoasă. Un stat democratic nu are nevoie să folosească armata împotriva propriului popor la adunări publice - şi asta este Jandarmeria Română, o parte a armatei cu mulţi şefi 'şcoliţi' în Afghanistan sau Kosovo. Jandarmeria a fost şi va rămâne o armă gata să fie folosită împotriva Poporului, indiferent pe mâna cui ajunge. Eu aş înclina foarte tare pentru scoaterea armei din joc.

Şi când aceste arme folosite împotriva cetăţenilor nu vor mai exista, şi când toţi vinovaţii vor fi fost traşi la răspundere, abia atunci am câştigat definitiv această luptă”, a conchis jurnalistul.

Reamintim că, la protestele din 20 iunie 2018, zeci de protestatari au fost luaţi pe sus de jandarmi şi băgaţi în dubă, printre ei numărându-se şi jurnalistul german.

"Colegul nostru de la Passport Productions, jurnalistul german Paul Arne Wagner, a fost smuls brutal de lângă noi în timp ce filma, şi aruncat în duba jandarmeriei împreună cu alţi protestatari. Nu ştim câţi au fost ridicaţi. Nu ştim unde i-au dus", aveau să anunţe cei de la Passport Productions pe Facebook.

Ulterior, Jandarmeria a susţinut că jurnalistul german Paul Arne Wagner ar fi forţat un dispozitiv de jandarmi. Potrivit aceleiaşi instituţii, el nu ar fi făcut dovada că este jurnalist întrucât nu avea la el „decât” un ecuson pe care scrie „Press”, şi care, din punctul de vedere al forţelor de ordine, nu era suficient.

Important de precizat că jurnalistul german realizase un reportaj în Teleorman, fieful fostului lider PSD, intitulat "Aici nu-l avem decât pe Dragnea".

Vă prezentăm imagini video din momentul arestării lui Paul Arne Wagner în Piaţa Victoriei.