Jurnalişti ruşi întorşi înapoi de pe Aeroportul Chişinău

(MARK RALSTON / AFP / Getty Images)

Republica Moldova a fost avertizată prin intermediul unui comunicat de presă emis de către Ministerul de Externe al Federaţiei Ruse, după un incident în care Chişinăul a luat decizia de a nu permite câtorva jurnalişti ruşi să intre pe teritoriul său.

O echipă de jurnalişti de la postul rusesc de televiziune „TVŢ”, urma să ajungă luni, 20 aprilie, în Transnistria, pentru a realiza un reportaj referitor la „situaţia din republică”, însă planurile le-au fost date peste cap de autorităţile de la Chişinău, ziariştii fiind nevoiţi să facă drumul înapoi acasă.

Diplomaţia rusă şi-a amintit şi de proiectul înregistrat la 1 aprilie, în urma căruia retransmiterea emisiunilor informative şi informativ analitice care nu sunt realizate în ţările care fac parte din UE, urmează să fie interzise pe teritoriul RM, arătându-se deranjată de acest proiect.

„Ilegale şi nefondate”, astfel au fost numite procedurile aplicate de autorităţile moldovene asupra cetăţenilor ruşi, în comunicatul de presă postat pe site-ul MAE rus, notează independent.md. Ministerul rus de Externe a mai subliniat că Moldova ar fi luat astfel de măsuri „de dragul cercurilor radicale interesate să alimenteze sentimentele anti-ruseşti.”

Având în vedere că „acesta nu este primul incident de acest fel”, anterior fiind „interzisă intrarea pe teritoriul Republicii Moldova a unor echipe de la „Russia Today”, „RTR” şi „Zvezda””, diplomaţia rusă a ţinut să menţioneze: „Sperăm că autorităţile de la Chişinău înţeleg posibilele consecinţe asupra relaţiilor ruso-moldave ale unor asemenea acţiuni”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe