Jurnalist de la Recorder face noi dezvăluiri despre consilierul PSD descris „agent de influenţă al Bisericii”

Patriarhul Daniel şi Lazăr Neacşu
Patriarhul Daniel şi Lazăr Neacşu (aktual24.ro)

Jurnalistul Victor Ilie de la Recorder, cel care s-a infiltrat în interiorul unei reţele secrete în care oameni de afaceri, politicieni şi prelaţi de la vârful Bisericii Ortodoxe Române lucrează mână în mână în domeniul construirii şi reabilitării de biserici din bani publici, a făcut noi dezvăluiri despre un fost consilier PSD prezentat în anchetă drept un „agent de influenţă al Bisericii, care trage sfori pentru obţinerea de fonduri din bugetele locale”.

Este vorba de Lazăr Neacşu, social-democratul care şi-a prezentat demisia din PSD şi din calitatea de consilier general din cadrul Consiliului General al Municipiului Bucureşti, după scandalul generat de ancheta Recorder.

„Mi-am dat seama că este posibil ca, totuşi, preoţii să nu fie artizanii acestor afaceri, ci să fie folosiţi de fapt. [Uşa de intrare în reţea a fost – n.r.] un politician, un consilier, membru PSD. Numele lui e Lazăr Neacşu. E genul de băiat care are un Oltcit în declaraţia de avere, dar are trei maşini cu cel puţin 1.500 de cai putere adunaţi, două Mercedes şi un BMW. Cu BMW-ul am mers personal, pot să vă asigur că merge bine şi pe piatră cubică şi pe asfalt. El e cel care părea mandatat să adune bani din primărie pentru toţi aceşti preoţi. Regulile spun că preotul e cel care trebuie să se străduiască să facă rost de bani pentru biserica lui, în raport cu statul”, a declarat Victor Ilie într-un podcast Recorder.

Afirmaţiile făcute de Victor Ilie sunt confirmate de declaraţia de avere a lui Lazăr Neacşu, relatează Aktual24.ro. Astfel, pe lângă numeroase terenuri şi clădiri achiziţionate în ultimii 20 de ani, Neacşu a mai declarat şi un Oltcit fabricat în anul 1985.

(aktual24.ro)

(aktual24.ro)

„Lazăr Neacşu este un vechi om de încredere al Patriarhului. În urmă cu cinci ani, a primit cea mai înaltă poziţie pe care o poate dobândi un civil în structurile clerului ortodox. Membru în Adunarea Naţională Bisericească. Un fel de Parlament al Bisericii care se întruneşte o dată pe an sub conducerea Preafericitului Daniel. Lazăr Neacşu nu este de fapt un om politic, ci un om al Bisericii infiltrat în politică”, au declarat jurnaliştii de la Recorder.

De asemenea, potrivit Recorder, Neacşu a dezvăluit, într-o întâlnire filmată pe ascuns, că s-a înscris în PSD la îndemnul patriarhului Daniel, „pe care oamenii din reţeaua sa de influenţă îl numesc Marele Alb”.

„În 2016 nu am avut ce face, şi l-am întrebat pe Marele Alb. Eram deja membru în Adunarea Naţională. El m-a sfătuit. Şi aşa a fost. N-a câştigat PSD în toată ţara? Da. Normal, că-i securist. Normal, că-i securist. E de-al lor, nu? E cel mai informat om. Ca şi Papa”, a declarat Lazăr Neacşu, în investigaţia Recorder. Detalii aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne