Junior Sport, un program pentru sănătatea copiilor şi tinerilor

La Muzeul Universităţii Naţionale de Educaţie Fizică şi Sport (UNEFS), din Bucureşti, a avut loc vineri prezentarea proiectului de educaţie şi cultură sportivă intitulat "Junior Sport", menit să contribuie la promovarea sănătăţii copiilor şi tinerilor din ţara noastră.

Cristian Ţopescu, moderatorul întâlnirii şi coordonatorul de proiect, i-a prezentat pe invitaţii săi de onoare, care sprijină acest demers, lansat de Asociaţia Junior Sport: Gabriela Szabo, Ivan Patzaichin, Octavian Belu, Elisabeta Lipă, Leonard Doroftei, Carmen Tocală, Laura Badea, Cristian Gaţu, Sorin Matei, Monica Roşu, Carmen Bunaciu, George Boroi, Otilia Bădescu, Crina Coco Popescu, etc.

Viorel Cojocaru, rectorul UNEFS, a salutat participanţii şi a remarcat că România se confruntă cu numeroasele probleme ale persoanelor supraponderale, din rândul cărora se remarcă numărul mare de copii obezi.

Otilia Bădescu, a prezentat mesajul Doinei Melinte, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Sport şi Tineret, în care se apreciază că Junior Sport este o iniţiativă lăudabilă, în condiţiile în care sedentarismul şi obezitatea sunt mari probleme pentru tot spaţiul Uniunii Europene.

Pe marginea proiectului care are ca deviză îndemnul adresat părinţilor "Trimiteţi copiii la sport!", au vorbit Carmen Tocală, Octavian Bellu şi Leonard Doroftei.

Beatrice Chiriac, preşedintele asociaţiei Junior Sport, a menţionat că întreg programul se va lansa la 1 ianuarie 2012 şi cuprinde o publicaţie, un site, o serie de evenimente şi mai multe campanii.

Cristian Ţopescu a anunţat că primele idei sunt legate de o Olimpiadă de aptitudini, la care să participe copiii de grădiniţă, precum şi un Bal Junior Sport, unde va avea loc o gală de premiere.

La finalul întâlnirii, organizatorii au propus la una din aleile care duc la noul Stadion Naţional să fie intitulată "Aleea campionilor", loc unde marile personalităţi ale sportului să îşi lase amprentele imprimate în ciment, pentru ca generaţiile următoare să rememoreze performanţele lor la Jocurile Olimpice, Campionate Mondiale şi Campionate Europene. (Foto pe flux)

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Sport