Juncker înfruntă o moţiune de cenzură datorită acuzaţiilor de fraudă fiscală

Jean-Claude Juncker.
Jean-Claude Juncker. (THIERRY CHARLIER / AFP / GettyImages)

După dezvăluirile privind scandalul „LuxLeaks”, eurofobii din Parlamentul European au depus o moţiune de cenzură împotriva preşedintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker.

Moţiunea, susţinută de 76 de europarlamentari, va fi supusă votului săptămâna viitoare dar sunt mici şans ca aceasta să fie adoptată.

Moţiunea susţine că Juncker nu este potrivit pentru funcţia care o deţine datorită a ceea ce numeşte drept “scheme agresive de fraudă fiscală în Luxemburg”, în perioada în care era premier acolo.

Printre susţinători se numără grupul Europa Libertăţii şi Democraţiei Directe, Partidul Independenţei Marii Britanii şi Frontul Naţional al Franţei. De asemenea, eurofobii ar mai putea beneficia şi de ajutorul ecologiştilor.

“Moţiunea va fi înscrisă pe ordinea de zi a următoarei şedinţe plenare şi conferinţa preşedinţilor urmează să decidă în ce moment va fi votată”, conform unei surse din cadrul Parlamentului European.

De asemenea, Jean-Claude Juncker a fost criticat de Mişcarea de Cinci stele din Italia, care a declarat că actualul şef al Comisiei nu mai are niciun fel de credibilitate după dezvăluirea schemelor de evaziune fiscală din Luxemburg.

Însă pe moment, partidele moderate de centru-dreapta şi centru-stanga deţin suficiente voturi pentru a putea să respingă această moţiune.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe