Juncker: Fără Rusia nu există o arhitectură a securităţii în Europa

Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, nu consideră posibilă ridicarea sancţiunilor împotriva Rusiei în viitorul apropiat. Dar, în acelaşi timp, el susţine că “fără Rusia nu există o arhitectură a securităţii în Europa”.
Jean Claude Juncker
Jean Claude Juncker (Pablo Blazquez Dominguez/Getty Images)

“Până acum nu am văzut niciun argument pentru ca sancţiunile împotriva Rusiei să fie ridicate imediat. Aş dori să văd un acord cu Rusia ce merge dincolo de cadrul obişnuit, ţinând cont că fără Rusia nu există o arhitectură a securităţii în Europa”, a declarat el într-un interviu difuzat de canalul de televiziune Euronews TV.

Conform lui Juncker, “Rusia trebuie să fie tratată ca o mare entitate, ca o naţiune mândră”. “Trebuie să învăţăm multe lucruri profunde despre Rusia, deoarece suntem foarte ignoranţi în acest moment în privinţa ei. Aş dori să purtăm discuţii pe un nivel de egalitate cu Rusia”, a mai susţinut el.

Juncker a mai declarat că Moscova nu este, cum a precizat preşedintele american Barack Obama, o “putere regională”, adăugând că ar fi o greşeală ca Rusia să fie considerată aşa.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe