Judecătorii CCR, decoraţi de preşedintele Traian Băsescu

Marius Dragoi
19.06.2012

Ceremonia de decorare a judecătorilor Curţii Constituţionale, cu ocazia sărbătoririi a 20 de ani de existenţă a CCR, va avea loc marţi, de la ora 17,00, la Palatul Cotroceni, în prezenţa preşedintelui Traian Băsescu.

Şeful statului i-a conferit preşedintelui CCR, Augustin Zegrean, Ordinul Naţional "Steaua României" în grad de Cavaler, decorându-i totodată şi pe judecătorii CCR, precum şi pe mai mulţi magistraţi, cu prilejul împlinirii a 20 de ani de la înfiinţarea instituţiei.

Decretul privind decorarea lui Zegrean a fost semnat pe 5 iunie de şeful statului şi contrasemnat de premierul Victor Ponta, iar pe 7 iunie a fost publicat în Monitorul Oficial.

Distincţia preşedintelui CCR a fost acordată "cu prilejul împlinirii a 20 de ani de la înfiinţarea Curţii Constituţionale, în semn de înaltă apreciere pentru contribuţia deosebită la dezvoltarea şi afirmarea gândirii juridice româneşti, pentru rolul deţinut în asigurarea şi respectarea Constituţiei de către instituţiile statului de drept".

La propunerea preşedintelui CCR, Băsescu a conferit Ordinul Naţional "Steaua României" în grad de Ofiţer judecătorului Acsinte Gaspar şi Ordinul Naţional "Steaua României" în grad de Cavaler judecătorilor Curţii Aspazia Cojocaru, Petre Lăzăroiu, Mircea Ştefan Minea, Iulia Motoc, Ion Predescu, Valentin Zoltan Puskas, Tudorel Toader.

Ordinul Naţional "Serviciul Credincios" în grad de Cavaler le-a fost conferit magistraţilor Valentina Bărbăţeanu, Senia Mihaela Constantinescu, Benke Karoly, Marieta Safta, "cu prilejul împlinirii a 20 de ani de la înfiinţarea Curţii Constituţionale, în semn de apreciere deosebită a activităţii eficiente şi meritorii prin care au contribuit la îndeplinirea cu succes şi profesionalism a atribuţiilor de serviciu".

Eugenia Miron, consilier la CCR, a fost decorată cu Ordinul Naţional "Pentru Merit" în grad de Cavaler.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor