Judecătorii au decis. Obligaţia de a purta masca în aer liber este legală

Pe timp de pandemie cu virusul Wuhan
Pe timp de pandemie cu virusul Wuhan (facebook.com/Ala Nemerenco)

Obligativitatea purtării măştii în exterior pe teritoriul României este legală, au decis marţi judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, relatează G4Media.

Curtea Supremă a admis recursul Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), faţă de o decizie a Curţii de Apel.

Reamintim că, pe 23 decembrie, Curtea de Apel Bucureşti a decis că masca nu poate fi obligatorie afară în spaţiile publice. Hotărârea a fost contestată de DSU.

Minuta şedinţei ÎCCJ

7332/2/2020 – Admite recursul declarat de pârâtul Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă împotriva sentinţei nr. 1454 din data de 23 decembrie 2020 a Curţii de Apel Bucureşti – Secţia a IX-a contencios administrativ şi fiscal. Casează în parte sentinţa recurată cu privire la cererea completatoare formulată de reclamanta Ion Minodora şi, rejudecând:

Admite excepţia lipsei de interes a cererii completatoare, invocată din oficiu.

Respinge acţiunea în anulare a prevederilor art. 4 pct. 15 din Ordinul Şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă nr. 4660427/17.12.2020, ca fiind lipsită de interes. Menţine restul dispoziţiilor sentinţei. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi 05 ianuarie 2021.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne