Joe Biden îngenunchează în faţa preşedintelui israelian şi a şefei sale de personal

Joe Biden îngenunchează în faţa preşedintelui israelian Reuven Rivlin şi a şefei sale de personal, aflaţi în vizită la Casa Albă, iulie 2021
Joe Biden îngenunchează în faţa preşedintelui israelian Reuven Rivlin şi a şefei sale de personal, aflaţi în vizită la Casa Albă, iulie 2021

Joe Biden a îngenuncheat în timpul unei întâlniri cu preşedintele israelian Reuven Rivlin, lunea trecută, la Casa Albă.

Preşedintele Rivlin şi şefa sa de cabinet, Rivka Ravitz, au putut fi văzuţi râzând către Biden în timpul incidentului.

„În final, ceva care întruneşte cu adevărat definiţia sanctităţii lui Dumnezeu”, a scris pe Twitter Yossi Elituv din Michpacha.

„Preşedintele Biden îngenunchează în cinstea ultra-ortodoxei Rebecca Ravitz, atât mamă a 12 copii, cât şi şefa demisionată a personalului de la Casa preşedintelui israelian.”

Publicaţia israeliană Kipa.co a susţinut, vineri, că Biden „a îngenuncheat în cinstea” lui Ravitz după ce i s-a spus că a avut „nu mai puţin de 12 copii”.

"Cei doi preşedinţi au vorbit pe larg despre angajamentul de a consolida relaţiile dintre cele două ţări", a raportat Kipa.

„Angajamentul meu faţă de Israel este cunoscut şi săpat în stâncă”, a spus Biden, conform publicaţiei. „Include un angajament incontestabil pentru autoapărarea Israelului. Pot spune că Iranul nu va primi niciodată arme nucleare atâta timp cât veghez eu”.

În 2015, Ravitz a fost lăudată de ziarele evreieşti ultra-conservatoare după ce a refuzat să se plece în faţa Papei pentru că „religia nu îi permitea să se plece în faţa lui din cauza crucii” şi a refuzat să-i dea mâna „pentru că este observatoare a halakha (legea evreiască)”, potrivit Israel National News.

Papa ar fi răspuns acoperindu-şi crucea cu mâna şi plecându-se el în faţa ei.

La vremea respectivă, oficiali israelieni anonimi au încercat să dreagă busuiocul susţinând că Ravitz s-a închinat în faţa Papei înainte de a fi făcută fotografia.