Jocurile Olimpice de la Rio au ajuns la final! România cu cinci medalii ocupă locul 47

Ultima medalie pentru România a fost obţinută de cecenul Albert Saritov - medalie de bronz la lupte libere.
(ITF Olympic Tennis/twitter)

Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro au fost declarate închise de către preşedintele Comitetului Internaţional Olimpic, germanul Thomas Bach, la finalul ceremoniei de închidere.

România a terminat pe locul 47 în clasamentul pe naţiuni, cu 20 de locuri mai jos decât acum 4 ani, la Olimpiada de la Londra. Primele locuri au fost ocupate de:

1. Statele Unite (46 medalii de aur, 37 de argint, 38 de bronz - 121 în total)

2. Marea Britanie (27 aur, 23 argint şi 17 bronz)

3. China (26 aur, 18 argint, 26 bronz).

Preşedintele CIO, Thomas Bach, a mulţumit locuitorilor din Rio pentru ospitalitate pe parcursul celor 16 zile ale competiţiei. ''Jocurile au demonstrat că diversitatea este o bogăţie a întregii lumi'', a precizat Bach. Acesta a mulţumit organizatorilor, federaţiilor olimpice, sponsorilor, voluntarilor, sportivilor, care au uimit lumea cu performanţele lor incredibile. ''Au fost Jocuri minunate în Cidade Maravilhosa (Oraşul Minunat, supranume cu care este cunoscut Rio, n. red.)'', a mai arătat Bach. Preşedintele CIO a anunţat că locuitorilor din Rio le este decernată Cupa Olimpică, prin intermediul a şase reprezentanţi, potrivit prosport.ro.

Thomas Bach a declarat apoi Jocurile de la Rio închise şi a chemat tineretul lumii să se reunească peste patru ani la Tokyo.

a ediţia a 31-a a Jocurilor Olimpice de vară, de la Rio de Janeiro, au participat peste 11.000 de sportivi din 205 ţări, plus o delegaţie a sportivilor refugiaţi şi una a sportivilor care au evoluat sub drapelul olimpic, întrecându-se la 306 probe din 28 de sporturi.

România a participat cu o delegaţie de 96 de sportivi şi 7 rezerve la 15 sporturi. Portdrapelul delegaţiei noastre la ceremonia de deschidere a fost gimnasta Cătălina Ponor, triplă campioană olimpică în 2004, la Atena, iar la ceremonia de închidere a fost spadasina Simona Pop, campioană olimpică la Rio cu echipa.

România a ocupat locul 47 în clasamentul pe medalii la Rio, cea mai slabă clasare a sa la Olimpiadele postbelice, cu cinci medalii, aur pentru echipa feminină de spadă, argint obţinut de tenismenii Florin Mergea şi Horia Tecău la dublu masculin, bronzul luat de Gabriel Sîncrăian la haltere (cat. 85 kg), de canotoarele de la 8 1 (Roxana Cogianu, Ioana Strungaru, Mihaela Petrilă, Iuliana Popa, Mădălina Bereş, Laura Oprea, Adelina Boguş, Andreea Boghian şi Daniela Druncea) şi Albert Saritov (lupte libere, cat. 97 kg).

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Sport