Jocurile Olimpice de la Londra se confrunta cu provocări dificile legate de transport

Ceremonia de deschidere a jocurilor olimpice având loc vineri, anii de pregătire a transportului pentru Jocuri sunt pe cale de a fi puşi la încercare.
Reţeaua Olympic Route Network (ORN) de benzi asignate pentru atleţi şi oficiali, împânzesc Londra (Andrew Cowie / AFP / Getty Images)
Simon Miller
26.07.2012

Ceremonia de deschidere a jocurilor olimpice având loc vineri, anii de pregătire a transportului pentru Jocuri sunt pe cale de a fi puşi la încercare.

Ruta Olimpică (ORN) din Londra, care a transformat sistemul rutier din capitală, este pe deplin operaţională de miercuri, 25 iulie, de la ora 6:00.

Au fost introduse benzi pentru Jocurile Olimpice, şi au fost făcute ajustări la 1.300 de semafoare şi locuri de parcare. Au fost instalate bariere pentru restricţionarea întoarcerilor, iar intersecţiile au fost simplificate. Şoferii vor fi amendaţi cu 130 de lire sterline pentru conducere pe benzile destinate Jocurilor sau pentru oprirea de-a lungul traseului.

Un sistem deja suprasolicitat de transport public, o gamă largă de restricţii rutiere şi o grevă iminentă vor reprezenta provocări logistice masive atunci când încă 1 milion de vizitatori vor veni la Londra, în fiecare zi. Se crede că aceşti vizitatori vor face circa 3 milioane de călătorii suplimentare faţă de cele 12 milioane de călătorii zilnice ce au loc în mod obişnuit cu transportul public.

Au fost dezvoltate o serie întreagă de măsuri în încercarea de a face faţă cererii şi de a se asigura că lucrurile vor decurge fără probleme. Toate oraşele gazdă trebuie să aibă o rută olimpică (ORN), pentru a se asigura ca sportivii şi oficialii să ajungă la locurile lor în timp util.

Confuzia privind noile marcaje rutiere şi întoarcerile interzise au condus deja la congestionarea traficului din oraş, în această săptămână, şi există temeri că această situaţie se va accentua odată cu deschiderea benzilor pentru Jocurile Olimpice şi când principalul aflux de vizitatori va fi la apogeu.

Purtătorul oficial de cuvânt al premierului a declarat într-un comunicat: "Un număr foarte mare de oameni vor veni la Londra pentru a se bucura de Jocuri şi asta va pune o presiune imensă asupra sistemului de transport. Vor exista întreruperi, ceea ce va influenţa timpul de călătorie."

Guvernul doreşte să evidenţieze proiectele majore de infrastructură pe care le-a dezvoltat în colaborare cu Comitetul de Organizare a Jocurilor Olimpice din Londra (LOCOG) şi operatorii de transport.

Acestea includ intersecţia cheie din staţia Stratford - poarta de acces la Jocuri - care are acum o capacitate de trei ori mai mare şi se poate ocupa de aproximativ 240.000 de persoane pe oră. O investiţie de 150 milioane de lire sterline a dus la îmbunătăţiri precum noi săli de bilete, intrări, metrouri, holuri, ascensoare şi platforme.

Jocurile Olimpice Londra 2012 şi-au luat angajamentul să fie cele mai accesibile jocuri de până acum.

Strategia de Transport Accesibil pentru Jocurile Olimpice Londra 2012 a efectuat anumite îmbunătăţiri pentru a ajuta persoanele cu handicap ce folosesc transportul public, în timpul şi după Jocuri.

Pentru mărirea spaţiilor verzi cu ocazia Jocurilor Olimpice Londra 2012, au fost investite 10 milioane de lire sterline pentru rutele pedestre şi de ciclism care deservesc Parcul Olimpic şi alte locuri. Toate aceste îmbunătăţiri vor lăsa o moştenire durabilă pentru londonezi.

Rămâne de văzut care va fi gradul de perturbare a călătoriilor pentru londonezi şi vizitatori. În ciuda celui mai bun plan de infrastructură, există eventualităţi mai puţin previzibile, care au potenţialul de a provoca probleme majore.

Membrii Uniunii Serviciilor Publice şi Comerciale (PCS) au votat pentru o grevă de o zi, joi, 26 iulie, şi refuzul de a lucra în orele suplimentare pentru restul perioadei olimpice.

Conducerea PCS susţine că greva este necesară pentru a protesta împotriva miilor de reduceri de locuri de muncă, salariilor mici şi condiţiilor de muncă.

Heathrow estimează că joi este ziua de vârf, când vor sosi sponsorii şi mass-media internaţională, şi se teme că greva va duce la întârzieri. Acţiunea planificată implică personalul Afacerilor Interne şi 5.500 de persoane de la Autoritatea Vămilor, şi a fost puternic condamnată de liderii ambelor partide politice principale.

Un purtător de cuvânt al Ministerului de Interne a declarat prin e-mail: "Dorim ca această grevă iresponsabilă să fie anulată de conducerea PCS. Cerem membrilor să nu facă acest lucru într-un moment în care ochii lumii sunt asupra Marii Britanii şi când mii de vizitatori din străinătate sosesc la frontieră".

Au fost luate în vedere planuri de intervenţie, a declarat purtătorul de cuvânt. "Am dovedit că suntem capabili să conducem o frontieră sigură în timpul perioadei olimpice aglomerate şi în timpul acţiunii industriale şi suntem siguri că putem face acest lucru din nou, dacă uniunea refuză să anuleze greva.

"Personalul guvernamental, inclusiv din Ministerul de Interne, poliţia MOD şi ofiţerii de poliţie detaşaţi au fost instruiţi să lucreze la frontieră. Cei care nu s-au oferit deja special pentru Jocurile Olimpice, sunt rugaţi să îşi ofere sprijinul pe 26 iulie."

Ministerul de Interne doreşte un ordin de la Înalta Curte pentru a împiedica personalul vamal să intre în grevă, joi. Se poate să fi existat o "eroare de procedură" în votarea PCS.

Cum vor decurge lucrurile într-una din cele mai aglomerate capitale din lume, rămâne de văzut.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor