JO de la Rio: Cei care practică sporturi acvatice să ţină "gura închisă" la competiţii

Unii sportivi care s-au pregătit în apele Golfului Guanabara pentru Jocurile Olimpice de vară de la Rio de Janeiro (5-21 august), inclusiv membri ai echipelor de velă spaniole şi australiene, au suferit de boli gastro-intestinale.
(RIO 2016/facebook)

Experţi în domeniul sănătăţii au recomandat sportivilor care practică înot, windsurf şi regate şi care vor participa la Jocurile Olimpice de la Rio, să ţină "gura închisă" în timpul competiţiilor respective din cauza deşeurilor deversate în Golful Guanabara.

"Sportivii străini vor înota literalmente printre deşeuri deversate şi există un risc real să se îmbolnăvească din cauza microorganismelor. Este trist şi îngrijorător", a declarat Dr. Daniel Becker, medic pediatru local care lucrează în cartierele sărace, pentru ziarul american The New York Times.

În acest sens, experţi în domeniul sănătăţii din Brazilia au susţinut că apele Golfului Guanabara din Rio de Janeiro şi plajele oceanului sunt "mai poluate" decât se credea, în special din cauza deversării deşeurilor din oraşe. Studii recente efectuate de către Guvern şi de oamenii de ştiinţă independenţi au descoperit o "superbacterie" periculoasă şi rezistentă la medicamente, pe plajele din Rio de Janeiro unde vor avea loc evenimentele olimpice de înot şi într-o lagună unde sportivii vor concura la canotaj şi caiac-canoe.

Cercetătorii de la Universitatea Federală din Rio au constatat, de asemenea, o poluare avansată pe plajele din Ipanema şi Leblon, unde se aşteptă ca o jumătate de milion de spectatori să asiste la evenimentele sportive. O anchetă realizată anul trecut de către Associated Press a indicat faptul că virusul găsit pe aceste plaje a fost de 1,7 milioane de ori mai periculos decât cele care ar putea fi găsite pe orice plajă din California de Sud, relatează situl web elmundo.es.

Unii sportivi care au început pregătirile pentru Jocurile Olimpice au suferit de boli gastro-intestinale, inclusiv membri ai echipelor de velă spaniole şi australiene. Anul trecut, în timpul unei competiţii de surfing, aproximativ un sfert dintre participanţi au prezentat greaţă şi diaree, au declarat organizatorii.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Sport