JO 2014: Preşedintele CIO condamnă atentatele din Rusia

Preşedintele Comitetului Internaţional Olimpic (CIO), germanul Thomas Bach.
Preşedintele Comitetului Internaţional Olimpic (CIO), germanul Thomas Bach. (FABRICE COFFRINI / AFP / Getty Images)

Preşedintele Comitetului Internaţional Olimpic (CIO), germanul Thomas Bach, a condamnat luni atentatele sinucigaşe comise duminică şi luni la Volgograd, în sud-vestul Rusiei, dar s-a declarat sigur că securitatea Jocurilor Olimpice de la Soci (7-23 februarie) va fi asigurată.

Bach a condamnat, prin intermediul unui comunicat, "un atac ruşinos împotriva persoanelor nevinovate", adăugând că i-a scris preşedintelui rus Vladimir Putin pentru a-i prezenta condoleanţele sale şi pentru a-şi exprima "încredere în autorităţile ruseşti" în ceea ce priveşte securitatea Jocurilor Olimpice de iarnă de la Soci.

"Sunt sigur că se va face totul pentru asigurarea securităţii sportivilor şi a tuturor participanţilor la Jocurile Olimpice de iarnă", a subliniat Bach.

Cel puţin 14 persoane au fost ucise luni într-un atentat comis de un kamikaze într-un troleibuz din Volgograd (fostul Stalingrad), a doua zi după un atentat sinucigaş care a făcut 17 morţi în gara centrală a oraşului situat pe Volga, la 1.000 km de Moscova şi de Soci.

În urma celor două atentat, preşedintele Putin a ordonat o întărire a măsurilor de securitate în toată Rusia, potrivit comitetului antiterorist rus.

"Jocurile Olimpice trebuie să reunească persoane de toate originile şi credinţele, pentru a depăşit divergenţele noastre într-o manieră pacifistă", a subliniat preşedintele CIO.

"Numeroasele mesaje de susţinere şi solidaritate ale comunităţii internaţionale mă fac să cred că acest mesaj va fi asigurat şi de Jocurile de iarnă de la Soci", a conchis Thomas Bach.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Sport