JO 2014 - CIO, convins că laboratorul antidoping rus va fi operaţional

Epoch Times România
18.11.2013

Comitetul Internaţional Olimpic (CIO) şi-a exprimat luni încrederea în capacitatea laboratorului antidoping rus de a efectua, aşa cum era prevăzut, analizele controalelor la Jocurile Olimpice de iarnă de la Soci, chiar dacă este ameninţat cu suspendarea.

"CIO are încredere că toate măsurile necesare vor fi luate şi că laboratorul de la Soci va funcţiona perfect în timpul Jocurilor", a declarat instanţa olimpică pentru AFP.

"Probitatea programului de controale în timpul Jocurilor nu va fi afectată de aceste decizii, ci de fapt va fi întărită", a estimat CIO.

Laboratorul de la Moscova, care va avea o sucursală la Soci în perioada olimpică, se află în vizorul Agenţiei mondiale antidoping (AMA) din cauza unor diverse lipsuri în exigenţa calităţii. AMA i-a dat termen până pe 1 decembrie pentru a angaja experţi independenţi care să rezolve problemele, altfel acreditarea îi va fi retrasă pe o perioadă de şase luni.

Suspendarea laboratorului de la Moscova creează mari probleme logistice pentru CIO, care a prevăzut cel puţin 2.450 controale înainte şi în timpul competiţiei de la Soci (7-23 februarie).

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor