JO 2012: Zidane îl compară pe Usain Bolt cu un „dream team”

Fostul internaţional francez Zinedine Zidane. (BORIS HORVAT / AFP / Getty Images)
Epoch Times România
26.07.2012

Zinedine Zidane, fostul căpitan al reprezentativei de fotbal a Franţei, consideră că atletul jamaican Usain Bolt, reprezintă un „dream team” în sine, după după cele trei titluri olimpice cucerite la Beijing.

"Chiar dacă nu durează mai mult de 10 secunde, ba chiar mai puţin, voi merge la Londra să văd proba de 100 m la care participă Usain Bolt. Este o cursă care nu trebuie ratată", a declarat Zidane, actualul director sportiv al clubului spaniol Real Madrid, într-un interviu acordat cotidianului sportiv francez L"Equipe.

Desemnat în trei rânduri cel mai bun fotbalist al lumii de către FIFA şi câştigător al Balonului de Aur în 1998, Zidane a adăugat: "Usain Bolt este aproape un "dream team" el singur. A deschis o nouă eră şi doboară toate recordurile. Dar ceea ce mă surprinde este că nu este deloc serios. Face tot felul de glume cu două minute înainte de a alerga. Însă aşa este noua generaţie".

"Zizou" a asigurat, totodată, că atletismul este sportul-rege al Jocurilor Olimpice, chiar dacă are amintiri frumoase şi despre "dream team"-ul american de baschet, care a cucerit aurul la Barcelona, în 1992.

"Toţi am admirat acel "dream team" deoarece era o echipă diferită", şi-a amintit Zidane, care a remarcat în mod special personalitatea liderului acelei selecţionatei a SUA, Michael Jordan, "un extraterestru", după cum l-a descris francezul.

"Când am fost ales campionul campionilor lumii de către L"Equipe, în 1998, înaintea lui Michael Jordan, mi-a fost puţin ruşine", a recunoscut fostul fotbalist.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor