JO 2012: Organizatorii au dezvăluit amănunte despre ceremonia de deschidere

Epoch Times România
27.01.2012

Organizatorii Jocurilor Olimpice 2012 de la Londra au dezvăluit vineri amănunte despre ceremonia de deschidere a competiţiei, botezată "Isles of Wonder" ("Insulele miraculoase"), care va avea loc peste exact şase luni, informează AP, citată de Agerpres.

Directorul artistic al ceremoniei, celebrul regizor Danny Boyle, a explicat că s-a inspirat din "Furtuna" lui Shakespeare. Ceremonia va prezenta reabilitarea unui teren otrăvit de poluarea industrială, inspirându-se din lupta împotriva poluării, care a precedat construirea sitului olimpic într-o zonă defavorizată din estul Londrei.

Începutul ceremoniei va fi anunţat de un clopot special comandat pentru această ocazie, care va fi suspendat pe stadionul olimpic, a spus regizorul.

Boyle, care dispune de un buget de 81 de milioane de lire sterline, recent dublat, a precizat că în aprilie va oferi mai multe amănunte despre ceremonia de deschidere.

Evenimentul de pe 27 iulie ar putea atrage până la un miliard de telespectatori, generând venituri colosale din publicitate. Boyle a admis că miza este mare, după spectaculoasa ceremonie de la JO de la Beijing din 2008. Amploarea ceremoniilor de la Beijing, cu mii de dansatori şi de muzicieni şi un magistral spectacol pirotehnic, "îţi tăia respiraţia", a recunoscut Boyle. El a adăugat că şi "frumuseţea pură" a ceremoniilor de la Atena, din 2004, a fost "foarte, foarte exaltantă".

Potrivit regizorului, Londra se va inspira mai degrabă din Olimpiada de la Sydney, din 2000, deoarece "Sydney exprima spiritul popular al Jocurilor".

Ceremonia va fi "spectaculoasă, dar la o scară inevitabil redusă", a precizat Boyle, "din cauza dificultăţilor economice". Satul olimpic a fost livrat oficial vineri comitetului de organizare al Jocurilor. Cele 2818 apartamente vor găzdui 16.000 de sportivi din 200 de ţări.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor