JO 2012: Morariu - Pe graficul meu personal aveam azi dimineaţă 2 medalii, iar una de aur

Lupta Alinei Dumitru pentru prima medalie a României la Jocurile Olimpice de la Londra, 28 iulie 2012. (Alexander Hassenstein / Getty Images)
Epoch Times România
31.07.2012

Casa României de la Londra a fost marţi gazda primilor 3 medaliaţi olimpici români, Alin Moldoveanu, Alina Dumitru şi Corina Căprioriu, alături de antrenorii lor Sorin Babii şi Florin Bercean, într-o întâlnire de lucru cu mass media română de la Londra.

Octavian Morariu i-a felicitat pe primii medaliaţi români, care au adus o zestre de 1 medalie de aur şi 2 de argint. "Sunt foarte fericit în primul rând pentru medaliaţi, pentru că bucuria mea cea mai mare este când ei sunt bucuroşi. Ceea ce se citeşte pe faţa unui campion atunci când câştigă este unic şi este mulţumirea mea, şi bănuiesc a noastră a tuturor, cea mai mare. Ei au muncit foarte mult ca să ajungă aici. Am crezut în ei în aceşti 4 ani de pregătire, atât cât am putut, ani în care i-am încurajat. Eu vreau să le mulţumesc în numele mişcării sportive şi olimpice din România, căreia i-au făcut încă o dată o mare onoare".

Preşedintele COSR a dezvăluit că miza până marţi pe un număr de doar 2 medalii, aceste trofee devenind de la Olimpiadă la Olimpiadă tot mai valoroase şi mai vânate de toţi sportivii din lume. "Aurul e tot mai preţios, la fel ca la bursă, iar medaliile sunt tot mai preţioase indiferent de culoare. La rece, eu în dimineaţa asta pe graficul meu personal aveam 2 medalii, dintre care una de aur. Din punct de vedere al contabilităţii mele personale suntem cu o medalie în plus".

Alina Dumitru a amânat luarea unei decizii privind retragerea din activitate. "Vreau să mă liniştesc după acest succes, să mă bucur în continuare de acest succes şi apoi voi lua decizia cea mai bună. Depinde de cum voi simţi, dacă mai pot continua sau nu. Voi avea discuţii cu antrenorul Florin Bercean şi cred că mă va susţine în ceea ce vreau să fac".

Vicecampioana olimpică de la 48 kg a refuzat să comenteze jignirile apărute pe blogul a doi jurnalişti, care criticau indiferenţa Alinei faţă de votul de duminică. "Nu vreau să mai comentez acest aspect. Vreau să vorbesc numai de succesul pe care l-am avut."

În schimb, preşedintele COSR a replicat că COSR nu va intra în silenzzio stampa din cauza remarcilor "dizgraţioase" făcute de cei doi jurnalişti: "Eu cred că Alina a spus esenţialul, sportul trebuie să rămână în afara politicii, nu vrem să comentăm în niciun fel cele întâmplate şi am vrea ca totul să se oprească aici şi de acum încolo să nu avem din partea tuturor decât o susţinere exemplară pentru sportivi. Nu intrăm în silezzio stampa, gestul celor doi nu trebuie să pună media de aici în dificultate. Sunt convins că ei regretă deja şi multă lume a luat deja atitudine împotriva lor".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor