JO 2012: Guvernul dublează premiile pentru medalii

Cuantumul premiilor acordate pentru medaliile câştigate la recenta ediţie a Jocurilor Olimpice va fi dublat de Guvern, a declarat premierul Victor Ponta la începutul şedinţei de marţi a Guvernului. "Medaliile pe care ei le obţin întotdeauna reuşesc să acopere calomniile şi înjurăturile din ţară, cum reuşim noi să ne facem de râs în exterior. Noroc că există sportivi şi oameni de ştiinţă care ne îndreaptă acest mod masochist de a ne prezenta în exterior", a spus Ponta.
(photos.com)
Liviu Şerbănescu
14.08.2012

Cuantumul premiilor acordate pentru medaliile câştigate la recenta ediţie a Jocurilor Olimpice va fi dublat de Guvern, a declarat premierul Victor Ponta, la începutul şedinţei de marţi a Guvernului.

"Medaliile pe care ei le obţin întotdeauna reuşesc să acopere calomniile şi înjurăturile din ţară, cum reuşim noi să ne facem de râs în exterior. Noroc că există sportivi şi oameni de ştiinţă care ne îndreaptă acest mod masochist de a ne prezenta în exterior", a spus Ponta.

Astfel, premierul a anunţat că premiul pentru medalia de aur se va ridica la 70.000 euro, cel pentru medalia de argint - de 56.000 euro, iar cel pentru medalia de bronz - de 42.000 euro.

El anunţase luni seară că Guvernul va acorda premii totale în valoare de cinci milioane de euro în urma rezultatelor înregistrate de delegaţia României la JO.

Pe de altă parte, potrivit legislaţiei în vigoare, un titlu olimpic este răsplătit cu 35.000 de euro, medalia de argint cu 28.000 de euro, iar cea de bronz cu 21.000 de euro.

Legea mai menţionează că aceste sume pot fi dublate la propunerea preşedintelui Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, lucru care s-a întâmplat de fiecare dată.

Pe lângă medaliaţi, legea prevede să fie premiaţi şi ocupanţii locurilor 4-6, după cum urmează: locul 4 - 14.000 euro, locul 5 - 10.500 euro, locul 6 - 7.000 euro.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor