JO 2012: Diana Bulimar - „Larisa mi-a promis că dacă va urca pe podium, mă va chema şi pe mine”

Gimnasta română Diana Bulimar în calificările la bârnă în cadrul Jocurilor Olimpice de la Londra, 29 iulie 2012. (BEN STANSALL / AFP / GettyImages)
Epoch Times România
07.08.2012

Gimnasta Diana Bulimar a declarat că Larisa Iordache are o şansă mai mare decât ea şi dacă va urca pe podium la Jocurile Olimpice de la Londra, în finala de la bârnă, o va chema să se bucure pentru performanţă.

Diana Bulimar, calificată iniţial, va fi înlocuită de prima rezervă, Larisa Iordache.

"Larisa are o şansă mai mare decât mine. Mi-a promis că dacă va urca pe podium, mă va chema şi pe mine", a declarat Diana pentru televiziunea română.

"Diana a avut o discuţie cu Larisa după calificare şi a spus că mai bine îi cedează Larisei finala pentru că nu are o notă de plecare extrem de valoroasă. Larisa Iordache are o şansă pentru că Diana Bulimar a făcut un gest incredibil de frumos. Mă bucură faptul că reuşim să modelăm nu doar sportivi, ci şi caractere", a declarat Mariana Bitang.

Această înlocuire de ultim moment, perfect regulamentară de altfel, a fost decisă ca urmare a unei afecţiuni de care suferă Diana Bulimar, dar şi poziţiei de primă rezervă a Larisei Iordache, una dintre cele mai bune la acest aparat, dar accidentată în ziua calificărilor.

"Nu pot să spun că mi-a fost greu să iau decizia. Imediat după ce am văzut că s-a terminat concursul, mi-am dat seama că ea are o şansa mai mare decât mine. La acel moment a avut probleme la picior, dar pe parcurs i-a trecut. Aş vrea să facă un concurs frumos. Mi-a promis că, dacă va urca pe podium, mă va chema şi pe mine. Aş fi vrut să concurez, dar ştiu că ea are şanse mai mari la medalie", a spus Diana Bulimar.

Sandra Izbaşa concurează marţi în finala la sol, iar Cătălina Ponor şi Larisa Iordache în cea de la bârnă, ambele probe fiind transmise în direct începând cu ora 16,00 la TVR 1, TVR HD şi pe jo2012.tvr.ro, site-ul românesc oficial al Jocurilor Olimpice de la Londra.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor