JO 2012 - Atletism: Algerianul Taoufik Makhloufi, exclus de la Jocurile Olimpice

LONDRA, ANGLIA - 5 august 2012: Taoufik Makhloufi din Algeria în cadrul semifinalei la 1500 m bărbaţi, în a noua zi a Jocurilor olimpice Londra 2012. (Michael Steele / Getty Images)
Epoch Times România
06.08.2012

Atletul algerian Taoufik Makhloufi a fost exclus de la Jocurile Olimpice ediţia 2012, după ce a abandonat în mod intenţionat în seriile probei de 800 m, pentru a-şi conserva astfel energia în vederea finalei de la 1.500 m, programată marţi, în care se număra printre favoriţi, anunţă AP, recepţionată de Agerpres.

Federaţia internaţională de atletism a precizat că oficialii cursei de 800 m l-au găsit vinovat pe Makhloufi de faptul că "nu a concurat onest" şi nu a depus un efort "de bună credinţă" în timpul cursei. Conform regulamentului IAAF, în astfel de situaţii, sportivul vinovat "trebuie exclus de la toate probele următoare din competiţie". Se pare însă că vina aparţine staff-ului lotului algerian de atletism care a uitat să-l scoată de pe lista participanţilor la 800 m.

În vârstă de 24 ani, Taoufik Makhloufi este campionul Africii la 800 m şi reuşise la Londra să câştige seria sa, precum şi semifinala la 1.500 m.

Descalificarea sa are loc la o săptămână după ce opt jucătoare de badminton au fost descalificate pentru că au încercat să piardă intenţionat meciurile pe care le disputau în proba de dublu de la JO 2012, pentru a beneficia de adversare mai uşoare în fazele următoare ale competiţiei.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor