Jaqueline Cristian revine în forţă. A câştigat al treilea titlu în 3 săptămâni

Jaqueline Cristian a câştigat turneul Futures de la Sharm El Sheikh, acest succes reprezentând al treilea titlu în trei săptămâni consecutive, obţinut în această localitate, după 12 partide în care a ieşit victorioasă.
Jucătoarea română de tenis Jaqueline Adina Cristian
Jucătoarea română de tenis Jaqueline Adina Cristian (Jaqueline Adina Cristian/facebook)

Bucureşteanca Jaqueline Cristian (locul 567 WTA), o speranţă a tenisului, a revnit în forţă şi a învins-o pe croata Ana Savic (-, clasament maxim: 222 WTA în februarie 2013), în vârstă de 26 de ani, cu scorul de 7-5, 6-4 la turneul ITF Pro de la Sharm El Sheikh din Egipt, cu premii în valoare de 10.000 USD.

Jaqueline are acum un total de 4 victorii de turneu la simplu în circuitul ITF, întrucât a mai câştigat un titlu la acest turneu egiptean în 2015.

Bucureşteanca de 18 ani a obţinut 12 puncte ATP în această săptămână.

Jaqueline Cristian a uimit publicul cu câţiva ani în urmă la turneele dedicate junioarelor, ocupând locul 1 în clasamentul european la categoria de vârstă U14. La 13 ani a câştigat cel mai puternic turneu al tenisului juvenil, Les Petits As (Franţa), învingând-o în finală pe deţinătoarea titlului mondial şi favorita principală a competiţiei, americanca Alicia Black, cu scorul 6-2, 6-3, potrivit Prosport.

Însă a suferit mai multe accidentări grave, care i-au îngreunat parcursul către turneele senioarelor, WTA. Jaqueline a găsit însă puterea să depăşească accidentările.

Puştoaica din Bucureşti se antrenează la prestigioasa academie a lui Nick Bollettieri din Florida.

Nick Bollettieri, în vârstă de 85 de ani, după ce a antrenat campioni precum Monica Seles (SUA), Andre Agassi (SUA) sau Maria Şarapova (Rusia), se ocupă de un nou val de super staruri, printre care este şi Jaqueline.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Sport