Jandarmeria îi avertizează oficial pe poliţiştii protestatari: Fără materiale explozive şi incendiare la proteste!

(Facebook /jandarmeria.capitalei)

Jandarmeria Bucureşti a negat, miercuri, acuzaţiile că ar fi creat “busculadă” la protestul poliţiştilor de la Cotroceni şi Guvern şi a cerut organizatorilor şi participanţilor la manifestaţii publice să respecte cu stricteţe prevederile legale şi să nu aducă la proteste materiale explozive şi incendiare. În timpul protestului, poliţiştii au aruncat cu fumigene şi s-au certat cu jandarmii.

“Dezminţim în mod categoric informaţia transmisă potrivit căreia ‘Jandarmeria Română a creat busculadă la protestul poliţiştilor’. Acţiunea jandarmilor a avut drept scop desfăşurarea adunării publice în condiţii de siguranţă şi legalitate. Conform prevederilor art. 12, alin 1, lit. j şi art. 13, lit.c, din legea 60 din 1991 privind organizarea şi desfăşurarea adunărilor publice republicată, coroborate cu prevederile art. 27, alin 3, lit. c din legea nr. 550/2004 privind organizarea şi funcţionarea Jandarmeriei Române, cu modificările şi completările ulterioare, personalul militar al Jandarmeriei are dreptul să efectueze control corporal preventiv asupra persoanei şi bagajului acesteia în cazul în care aceasta participă la manifestări publice sau în alte locuri în care este interzis accesul cu produse ori substanţe periculoase”, se arată într-un comunicat al Direcţiei Generale de Jandarmi a Municipiului Bucureşti.

De asemenea, Jandarmeria Bucureşti a transmis că participanţii la acţiuni de protest au obligaţia de a nu participa la adunări publice cu materiale explozive sau incendiare.

“Până la momentul întocmirii prezentului comunicat nu au fost aplicate sancţiuni contravenţionale, acest lucru urmând a se face de către agenţii constatatori de la faţa locului în funcţie de faptele comise. Recomandăm tuturor organizatorilor şi participanţilor la manifestaţii publice respectarea strictă a prevederilor legale cu privire la organizarea şi desfăşurarea adunărilor publice”, se mai arată în comunicat.

Reamintim că zeci de poliţişti au ieşit, miercuri, în faţa Palatului Cotroceni şi la Guvern, pentru a protesta împotriva îngheţării salariilor şi a sporurilor. Este cea de-a opta săptămână consecutivă de protest iar incidentele nu s-au lăsat aşteptate. La Cotroceni, câţiva protestatari, sindicalişti din Poliţie, s-au certat cu jandarmii şi au acuzat că aceştia au primit ordin să îi bruscheze, amendeze sau gazeze. La un moment dat, protestatarii au aruncat cu fumigene.

“Chiar dacă aţi primit ordin să ne bruscaţi, amendaţi sau gazaţi, noi tot vom protesta, iar protestul este şi pentru drepturile voastre dragi colegi jandarmi! Jandarmeria Română primeşte ordin pentru a doua oară să blocheze activitatea de protest. RUŞINE, RUŞINE, RUŞINE SĂ VĂ FIE!”, a precizat Sindicatul Europol, pe pagina sa oficială de Facebook.

Mai mulţi manifestanţi din faţa Palatului Cotroceni au fost amendaţi de jandarmi pentru nerespectarea măsurilor de protecţie din starea de alertă de coronavirus. În plus, zona în care au voie să protesteze a fost limitată la un ţarc. Detalii aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne