Ivan: N-am nicio bucurie să dau în Macovei; preşedintele PE decide convocarea Comitetului Consultativ

Epoch Times România
29.11.2012

Eurodeputatul PSD Cătălin Ivan a răspuns joi afirmaţiilor făcute de Monica Macovei, susţinând astfel că scrisoarea prezentată de aceasta este ”o scrisoare semnată de un membru PPE şi de un membru al Grupului Verzilor”, cei care ”în vară spuneau că în România este lovitură de stat”.

”Pe Monica Macovei nici nu pot să o acuz de altceva decât de naturaleţe. Monica Macovei se comportă exact ca ceea ce este - un procuror ceauşist, securist, care dezinformează, se foloseşte de virgule şi de jumătăţi de adevăr ca să creeze imagini false. Este o propagandistă a lui Traian Băsescu, probabil ultimul dintre soldaţii fideli ai regimului Traian Băsescu”, a răspuns Ivan după ce Macovei a prezentat o scrisoarea pe care i-a trimis-o Gerald Hafner, membru în Comitetul Consultativ din PE, din care reiese că nu există nicio plângere înregistrată la acest for împotriva ei, aşa cum a susţinut pesedistul.

Social-democratul a precizat că scrisoarea despre care Macovei susţine că a primit-o de la Comitetul Consultativ din PE este de fapt ”o scrisoare semnată de un mebru PPE şi de un membru al Grupului Verzilor”, cei care ”în vară spuneau că în România este lovitură de stat” şi o susţineau pe eurodeputata PDL.

”Am văzut şi eu articolul de pe blogul Monicăi Macovei, pe blog poate să scrie orice, încă nu a făcut o conferinţă de presă, poate că o să facă şi o conferinţă de presă să prezinte scrisorile respective. Scrisoarea postatată de ea este semnată - de fapt nu este semnată, că este trimisă pe mail - de un membru al PPE şi de un membru al Grupului Verzilor. Ce să vedeţi? Exact cei care în vară spuneau că în România este lovitură de stat, că în România judecătorii sunt arestaţi şi că asistăm la evenimente similare mineriadelor. Aliaţii dnei Monica Macovei din vară sunt cei care şi acum îi iau apărarea”, a completat pesedistul.

În acest context, liderul eurodeputaţilor PSD din PE a explicat că ”conform codului de procedură, ei nu puteau să facă plângeri unui Consiliu Consultativ”, iar ”plângerile pe care ei le fac sunt adresate preşedintelui Parlamentului European”.

Acesta a prezentat presei plângerea făcută de Agenţiile Europene împotriva europarlamentarului PDL, susţinând că ”este înregistrată la cabinetul preşedintelui Parlamentului European”, Martin Schulz, iar ”preşedintele PE este cel care hotărăşte când convoacă acest Consiliu şi când poată discuţii despre acest caz ”

”Din discuţiile pe care eu le-am avut cu Martin Schulz (preşedintele PE, n.red.), cu stafful domniei sale şi chiar şi în seara asta urmează să am discuţii pentru că am vrut să vorbesc cu el înainte de conferinţa de presă însă era la Dublin şi apoi avea încă o conferinţă, urmează să vorbesc cu el în această seară. Nu cred că pot să-i spun eu lui Martin Schulz să-l convoace acum în campanie electorală că avem noi nevoie să dăm în Monica Macovei. Nu am nicio bucurie să dau în Macovei. Dacă în viaţa asta nu aş fi cunoscut-o pe Monica Macovei, aş fi trăit mult mai fericit”, a mai spus Ivan.

Ivan a mai suţinut despre Monica Macovei că ”este un personaj sinistru care face foarte mult rău României şi care ne face foarte mult rău nouă tuturor”, precizând că este posbil ca preşedintele PE, Martin Schulz, ”aşteaptă să vadă dacă în aceste două săptămâni cât a mai rămas din campanie se mai adaugă şi alte astfel de scrisori ale Monicăi Macovei”.

”Probabil că Martin Schulz aşteaptă să vadă dacă în aceste două săptămâni cât a mai rămas din campanie se mai adaugă şi alte astfel de scrisori ale Monicăi Macovei, eu o invit pe dna Macovei pentru că până acum a stat liniştită şi e un câştig pentru România, o invit ca în perioada următoare să trimită astfel de scrisori otrăvite, mincinoase, cu insinuări foarte grave, colegilor din Parlamentul European. Poate până de 9 decembrie ne ajută să facem un dosar şi mai stufos care şi aşa este destul de gros”, a mai spus acesta.

Cât despre faptul că Monica Macovei nu iese într-o conferinţă de presă să aducă argumente pentru acuzele aduse, Ivan susţine: ”Pentru că blogul îi dă o mai multă lejeritate în exprimare şi consideră că pe blog poate să spună cam ce doreşte. Eu o anunţ pe dna Macovei că şi blogul este un instrument de informare publică. Nu poţi să scrii pe blog minciuni şi dezinformări”.

Ivan a mai precizat că Monica Macovei ”mai bine să răspundă dacă există sau nu această scrisoare” adresată preşedintelui PE de către Agenţiile Europene şi ”nu să-şi roage aliaţii din PE să trimită tot felul de scrisori”, asigurând că ”şi el poate găsi colegi socialişti care să-i trimită o scrisoare” asemănătoare europarlamentarului PDL.

Monica Macovei a afirmat joi că Ivan a minţit când a spus că este cercetată de o comisie a PE. "Cătălin Ivan, liderul eurodeputaţilor PSD, a minţit în mod repetat atunci când a susţinut în declaraţii de presă făcute în România că aş fi anchetată de o Comisie de etică a Parlamentului European pe motiv că aş fi . Nu sunt investigată sau verificată de nimeni şi nu există o în Parlamentul Europeană, aşa cum a prezentat public Ivan. Scrisoarea pe care am primit-o ieri, 28 noiembrie 2012, de la unul din membrii Comitetului Consultativ din Parlamentul European arata negru pe alb ca Ivan a minţit, că i se va cere socoteală şi că întregul Comitet va acţiona în acest mod", anunţă Macovei într-un comunicat.

Potrivit scrisorii semnate de Gerald Hafner, nu există nicio plângere înregistrată la acest for împotriva ei, afirmaţiile că ea este cercetată sunt complet false, iar insinuările privind o iminentă sancţionare a ei sunt în întregime nefondate.

"Tot ce s-a spus şi scris cu privire la o anchetare a mea în cadrul unei “Comisii de etică” a Parlamentului European reprezintă, citez, ”, subliniază Macovei.

"Păstrarea lui Cătălin Ivan în poziţia de lider al grupului PSD în Parlamentul European va aduce ruşine şi neîncredere nu numai asupra eurodeputaţilor PSD, dar şi asupra României, pentru că s-a dovedit că a minţit şi nimic din ce va spune de acum înainte nu va fi crezut. (...) Îi solicit domnului Cătălin Ivan să adreseze scuze publice nu mie, ci întregului popor roman pentru că l-a minţit şi l-a făcut de ruşine în Europa", mai spune eurodeputata PDL.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor