Iurie Leancă: "în sfârşit, în Republica Moldova avem drumuri europene"

Prim-ministrul Iurie Leancă.
Prim-ministrul Iurie Leancă. (PEKKA SAKKI / AFP / Getty Images)

Premierul Iurie Leancă afirmă că "în sfârşit, în Republica Moldova avem drumuri europene". Declaraţia a fost făcută după ce premierul a vizitat mai multe sectoare de drum naţional care au fost complet reabilitate pe traseul Chişinău-Bălţi. Potrivit "Infotag" care face referire la Biroul comunicare şi relaţii cu presa al guvernului, pe traseul Chişinău-Bălţi au fost daţi în exploatare 90 de kilometri de drum naţional reabilitat integral care va asigura o conexiune dintre Chişinău, Orhei, Sângerei şi Bălţi.

Costul lucrărilor este în valoare de peste 41 mil. euro, bani acordaţi de Comisia Europeană, Banca Europeană de Investiţii şi BERD. După inspectarea porţiunilor de drum reabilitate, premierul a menţionat că schimbarea este vizibilă.

"În sfârşit avem drumuri europene", a precizat premierul.

Iurie Leancă s-a referit şi la porţiunea de 32 de km de pe traseul Chişinău-Bălţi care încă nu a fost reabilitată: "Vreau ca pe viitor să nu mai planificăm lucrările astfel, încât o secvenţă de drum să fie reabilitată într-un an, iar alta peste doi ani".

Şeful executivului a sugerat ca pe porţiunile reabilitate să fie instalate cât mai multe panouri informative, unde să fie clar indicată suma alocată şi cine a finanţat lucrările.

"Sunt granturi de la partenerii noştri. Trebuie să ştim exact cine ne ajută!", a spus Leancă.

Prim-ministrul a anunţat că în premieră, pentru anul 2014, peste 345 de milioane de lei vor fi alocaţi pentru reparaţia drumurilor locale, ceea ce înseamnă crearea condiţiilor mai bune de acces spre şcoli, spitale şi alte instituţii sociale.

La eveniment au mai fost prezenţi şeful Delegaţiei Uniunii Europene în Republica Moldova, Pirkka Tapiola, dar şi reprezentanţi ai administraţiei publice locale şi ai societăţii civile.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe