Italia: Noi restricţii pentru nevaccinaţi

Mario Draghi
Mario Draghi (Martin Leissi / Bloomberg / Getty Images)

Începând din 6 decembrie, persoanele nevaccinate nu vor mai putea intra în sălile de cinema, în restaurante şi nu vor mai putea participa la evenimente sportive, a transmis premierul Mario Draghi printr-un comunicat de presă.

Totodată, vaccinarea obligatorie, deja în vigoare pentru lucrătorii din domeniul sănătăţii, va fi extinsă pentru personalul din şcoli, poliţişti şi militari, începând din 15 decembrie.

Guvernul de la Roma înăspreşte şi regulile de folosire a paşaportului de imunitate - care va fi obligatoriu pentru accesul în mijloacele de transport public. Cu toate acestea, Roma permite, deocamdată, ca paşaportul de imunitate să fie folosit şi de cei care au un test recent cu rezultat negativ.

„Situaţia din ţările învecinate este foarte gravă şi observăm, de asemenea, că şi situaţia din Italia se înrăutăţeşte treptat”, a declarat Draghi după ce cabinetul său a aprobat măsura.

Italia a pus la dispoziţia cetăţenilor săi doza a treia, în prezent recomandată persoanelor de peste 40 de ani. Însă aceasta va fi disponibilă pentru toţi cetăţenii de peste 18 ani.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe