Italia: mii de manifestanţi la Aquila împotriva summitului G8

(MICHAEL GOTTSCHALK / AFP / Getty Images)
Epoch Times România
11.07.2009

Câteva mii de locuitori ai oraşului italian Aquila, alături de protestatari antiglobalizare au început să protesteze vineri în apropiere de centrul capitalei regiunii Abruzzes (centrul Italiei), împotriva summitului G8, informează AFP.

Marşul pacifist la care participă între 2.000 şi 3.000 de persoane, conform estimărilor AFP, a fost organizat iniţial de Comitetele cetăţeneşti din Aquila, însă acestora li s-au alăturat şi protestatari din mai multe grupări şi organizaţii antiglobalizare.

Însoţiţi de un important dispozitiv de securitate, manifestanţii şi-au început marşul de protest la ora 11:30 GMT, odată cu ultima conferinţă de presă de la summitul G8 ce a durat trei zile.

"Noi le-am solicitat manifestanţilor să se comporte paşnic. Reuşita acestei demonstraţii depinde de liniştea în care se va desfăşura marşul", a precizat Stefano Frezza, din cadul Mişcării cetăţeneşti "Frezza Epicentro Solidale".

În 2001, cu ocazia ultimului summit G8 organizat în Italia, confruntările violente dintre protestatari şi forţele de ordine s-au soldat cu moartea unui tânăr demonstrant, Carlo Giuliani, 23 de ani, ucis de un carabinier.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor