Italia câştigă două meciuri cu Germania, cel politic şi cel de fotbal, cu doi SuperMario, Monti şi Balotelli

Victoria selecţionatei italiene de fotbal în semifinala cu Germania, la EURO 2012, calificarea în finala de duminică, cu Spania, şi bunele rezultate obţinute în cursul nopţii, la summitul de la Bruxelles, de premierul italian Mario Monti sunt temele care se află vineri pe primele pagini ale ziarelor din Italia.
Angela Merkel (ST) şi Mario Monti (DR). (ALBERTO PIZZOLI / AFP / GettyImages)
Epoch Times România
29.06.2012

Victoria selecţionatei italiene de fotbal în semifinala cu Germania, la EURO 2012, calificarea în finala de duminică, cu Spania, şi bunele rezultate obţinute în cursul nopţii, la summitul de la Bruxelles, de premierul italian Mario Monti sunt temele care se află vineri pe primele pagini ale ziarelor din Italia.

'Balotelli duce Italia în finală', titrează La Repubblica, de la Roma, care scrie despre 'noaptea memorabilă a lui Mario Balotelli, băiatul italian cu piele neagră, care a condus Squadra Azzurra, antrenată de Cesare Prandelli, către finala de duminică seară, cu Spania. Italia a dominat semifinala cu Germania şi le-a oferit italienilor o noapte de sărbătoare în toate pieţele din Peninsulă'. Cotidianul roman mai scrie că 'Balotelli este ca Gianni Rivera şi Paolo Rossi, un mare fotbalist, un mare talent' şi consemnează cuvintele antrenorului Prandelli, care a declarat: 'Italia va fi curajoasă şi în finala cu Spania'. La Repubblica mai descrie bucuria imensă a mamei lui Balotelli, care este italiancă, şi care l-a adoptat de mic, şi precizează faptul că această victorie a fost a întregii echipe, o capodoperă tehnică, tactică şi emoţională.

'La summitul de la Bruxelles câştigă axa Monti-Hollande', mai scrie La Repubblica de la Roma, care descrie negocierile lungi şi tensionate ale Consiliului European, unde liderii europeni au găsit, în cursul nopţii de joi spre vineri, un acord asupra scutului anti-spread propus de Italia, care a fost sprijinită la Bruxelles de Spania premierului Rajoy şi de Franţa preşedintelui Hollande. 'Zona euro este acum mai puternică', a declarat premierul italian Mario Monti.

'Balotelli Show; Italia bate Germania cu scorul de 2-1 şi joacă finala cu Spania', titrează cotidianul milanez Il Corriere della Sera, care scrie că preşedintele Republicii Italiene, Giorgio Napolitano, i-a dat telefon antrenorului Prandelli, căruia i-a spus: 'Italia a fost splendidă, nu există adjective pentru a descrie rezultatul pe care l-aţi obţinut'.

'Acord anti-spread la Bruxelles; zona euro este mai puternică', scrie Il Corriere della Sera, care consemnează declaraţia lui Mario Monti: 'Italia s-a bătut pentru a obţine acest rezultat, dar nu va utiliza scutul anti-spread'.

'SuperMario Balotelli distruge Germania şi spune că în finală va marca patru goluri pentru părinţii lui italieni', titrează cotidianul La Stampa din Torino, care descrie, într-un lung articol, bucuria atacantului italian, care a spus: 'Lucrul cel mai frumos a fost să o pot îmbrăţişa pe mama mea adoptivă, care era în tribună, la Varşovia, iar pentru finala cu Spania va sosi la Kiev şi tata'.

'Balotelli! Italia dă lecţii de fotbal Germaniei', titrează şi cotidianul sportiv Corriere dello Sport, care scrie că Mario Balotelli este fericit ca un copil după cele două goluri marcate în semifinala cu Germania şi care comentează explozia de entuziasm a milioane de italieni, după meciul cu Germania, în toate pieţele din Peninsulă, de la nord la sud.AGERPRES

Redactori: (enu)gio; ID: 2700492; Data: 2012-06-29 09: 52: 52; Slug: Italia-revista-presei

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor