Israelul loveşte din nou un convoi de arme în Siria - raport

Israelul a desfăşurat în noaptea de marţi spre miercuri un atac împotriva unui convoi de arme în suburbiile capitalei siriene Damasc, conform rapoartelor publicate miercuri.
Avion de luptă israelian.
Avion de luptă israelian. (Captură Foto)

Postul de televiziune libanez Al-Jadeed a raportat că un avion de luptă israelian a atacat mai multe ţinte în Munţii al-Qatifa, în suburbiile capitalei siriene, conform unui articol publicat de ziarul israelian Haaretz.

Al-Jadeed a adăugat că avionul israelian a zburat deasupra Văii Beqaa şi deasupra oraşului Baalbek din Liban în primele ore ale zilei de miercuri, în jurul orei 3 a.m.

Conform raportului, atacul aerian israelian a fost lansat în Siria din spaţiul aerian libanez.

Un alt ziar libanez, A-Nashra, a susţinut că un convoi care transporta arme a fost ţinta atacului. Postul de televiziune Al-Mayadeen, care este afiliat la mişcarea libaneză Hezbollah, a raportat de asemenea atacul, susţinând că acesta a implicat două rachete aer-sol, fără a provoca victime sau pagube substanţiale.

Un grup de monitorizare a raportat la rândul său că a avut loc un atac. Rami Abdel Rahman, directorul Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului, a declarat agenţiei de ştiri DPA că avioanele israeliene au lansat cel puţin şase rachete asupra unor depozite din zona Qutaifa, la nord-est de Damasc.

Nu a fost clar dacă locurile vizate în atac aparţin armatei siriene sau aliaţilor lor din mişcarea libaneză Hezbollah, a adăugat Rahman.

Armata libaneză a negat rapoartele, iar guvernul sirian încă nu a publicat un răspuns. Armata israeliană a precizat că nu răspunde rapoartelor străine.

Cu o zi înaintea atacului, ministrul israelian al Apărării, Avigdor Lieberman, a avertizat Hezbollah în timpul unui exerciţiu militar al Brigăzii Golani, susţinând că “acesta ar putea fi cel mai bun răspuns la toate ameninţările şi la toate ficţiunile pe care le auzim de peste graniţă. Cei care nu au văzut exerciţiul Brigăzii Golani mai bine să se ascundă într-un buncăr subteran".

Preşedintele libanez Michel Aoun a publicat sâmbătă o declaraţie, avertizând că orice încercare a israelienilor de a încălca suveranitatea ţării sale va primi un “răspuns potrivit”, fără a oferi alte detalii.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe