Israelul îl arestează pe preşedintele parlamentului palestinian

Oficialii Hamas susţin că armata israeliană l-a arestat pe preşedintele parlamentului palestinian, Aziz Dweik, în apropiere de oraşul Ramallah din Cisiordania.
Preşedintele parlamentului palestinian, Aziz Dweik. (ABBAS MOMANI / AFP / Getty Images)
Epoch Times România
20.01.2012

Oficialii Hamas susţin că armata israeliană l-a arestat pe preşedintele parlamentului palestinian, Aziz Dweik, în apropiere de oraşul Ramallah din Cisiordania.

Oficialii au declarat că Dweik a fost reţinut joi, la un punct de control al armatei israeliene, când călătorea spre Hebron, în sudul Cisiordaniei. Israelul nu a comentat pe marginea incidentului.

Dweik este un membru senior al mişcării islamiste Hamas, care guvernează Fâşia Gaza. Cu toate acestea, el locuieşte în Cisiordania.

Parlamentul palestinian nu a mai funcţionat de când Hamas a preluat controlul asupra Gaza în 2007 de la partidul rival, Fatah. Organul legislativ se presupune că ar fi reînviat în temeiul unui acord de unitate semnat anul trecut de liderii celor două facţiuni palestiniene.

Dweik a fost arestat anterior împreună cu alţi parlamentari şi oficiali guvernamentali Hamas în 2006, după ce militanţii palestinieni au răpit un soldat israelian. El a fost eliberat în 2009.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor