Israelul a început vaccinarea copiilor cu vârste între 5 şi 11 ani împotriva COVID

China este centrul unei epidemii virale cu centrul în oraşul Wuhan
China este centrul unei epidemii virale cu centrul în oraşul Wuhan (NOEL CELIS/AFP via Getty Images)

Israelul a început, luni, campania de vaccinare anti-COVID pentru copiii cu vârste între 5 şi 11 ani.

A doua doză la copii va fi administrată la trei săptămâni după prima, conform unei recomandări a comitetului consultativ al Ministerului Sănătăţii din Israel.

Premierul israelian a declarat, duminică, că obiectivul ţării este de a vaccina 50% dintre cei aproape un milion de copii cu vârsta cuprinsă între 5 şi 11 ani până la sfârşitul lunii decembrie. Comitetul a decis, de asemenea, că a treia doză de vaccin să fie administrată adolescenţilor cu vârsta cuprinsă între 12 şi 15 ani, la cinci luni după cea de-a doua doză.

În ciuda programului ambiţios de vaccinare a copiilor cu vârste între 5 până la 11 ani, media ratei de spitalizare în ultimele 5 săptămâni (conform unui studiu de pe 3 noiembrie) era de 8 cazuri la milion conform COVID-NET. Din acestea, potrivit aceleiaşi surse, 30% ar reprezenta spitalizări care ajung la ATI - 3 cazuri la milion.

Conform aceleiaşi surse, 0,6% dintre cazurile cu spitalizare sunt letale - ceea ce reprezintă o rată de 0,48 la milion, sau aproape un caz la două milioane.

Având în vedere ratele publicate şi faptul că Israelul are aproape un milion de copii, autorităţile au demarat acest program având probabilitatea ca doar opt copii din ţară să se îmbolnăvească şi să se spitalizeze (statistic, vorbind), cu şanse ca 0,5% dintre cazurile de îmbolnăvire, din cei 1 milion de copii, să devină letale vreodată.

Până în prezent, numărul persoanelor care s-au vaccinat cu prima doză de vaccin anti-COVID în Israel a ajuns la aproape 6,27 milioane, sau 66,7% din populaţie, în timp ce aproximativ 5,76 milioane de israelieni au fost vaccinaţi cu două doze şi aproape 4,05 milioane au fost vaccinaţi şi cu cea de-a treia doză.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură