Israel-ul a fost atacat în timpul nopţii de o rachetă trasă din Sinai

Lansarea unei rachete, Israel. (Uriel Sinai / Getty Images)
Mioara Stoica
13.08.2013

O baterie „Iron Dome” a interceptat în această noapte o rachetă lansată din Peninsula Sinai împotriva oraşului Eliat, situat pe Marea Roşie, la sud de Israel. Acţiunea a fost susţinută de către Consiliul Shura a Mujahideenilor, ca reacţie la uciderea, în ziua de vineri, a patru militanţi, care ar fi fost cauzată de un bombardament aerian al forţelor egiptene, relatează marţi Rai Giornale Radio.

O rachetă de tip "Grad" a fost lansată în timpul nopţii de la Sinai împotriva teritoriului Israelului cu scopul de a lovi oraşul Eilat de la Marea Roşie. Aceasta a fost interceptată şi distrusă, fără consecinţe. Racheta a fost distrusă în imediata apropiere a ţintei de o baterie a sistemului de apărare anti-rachetă "Iron Dome", după cum a afirmat un purtător de cuvânt al armatei israeliene.

Atacul a fost deja revendicat de către Consiliul Shura al grupului jihadist Mujahideen legat cu Al-Qaeda, într-un comunicat postat pe un forum online pro-islamist, numindu-l un "răspuns rapid la cea mai recentă crimă comisă de evrei, după ce una dintre dronele de vineri a bombardat peninsula Sinai, omorând patru mujahedini".

Presupusul raid aerian efectuat de Tel Aviv în Sinai, a fost iniţial raportat de un alt grup extremist egiptean, Ansar Beit al-Maqdis, care a acuzat Forţele Armate ale Cairo de colaborare cu statul evreu. "Cum poate Armata Egiptului să permită avioanelor fără pilot ale sioniştilor să intre în ţară?". Dar acuzaţia a fost imediat respinsă de armata israeliană.

"Nu este nimic adevărat despre presupusele atacuri israeliene de orice fel", a răspuns un purtător de cuvânt al armatei, colonelul Ahmed Aly. "Afirmaţia că ar exista o coordonare între egipteni şi israelieni este complet lipsită de fundament".

Surse confidenţiale ale forţelor de securitate au raportat de asemenea că bombardamentul a fost efectuat de fapt de elicoptere Apache de la unităţile lor egiptene, ca parte a campaniei împotriva miliţiilor jihadiste din Sinai.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor