Islamiştii radicali au transformat o moschee din Cairo în cameră de tortură pentru creştini

Islamiştii radicali au luat cu asalt o moschee din suburbia oraşului Cairo şi au transformat-o în cameră de tortură pentru creştinii care protestaseră împotriva Frăţiei Musulmane, conform Fox News.

Asemenea incidente au devenit tot mai frecvente pe măsură ce raporturile dintre musulmani şi comunitatea coptă sunt din ce în ce mai tensionate. Protestatarii, unii dintre ei musulmani, au declarat că au fost luaţi de la sediul Frăţiei Musulmane din Cairo, transportaţi la o moschee din apropiere şi torturaţi ore întregi de membrii radicali ai miliţiei.

Oficialii moscheii Bilal ibn Rabah au explicat că radicaliştii au capturat clădirea din cartierul Moqattam, imediat după rugăciunea de vineri şi şi-au cerut scuze pentru cele întâmplate locuitorilor, menţionând că la momentul respectiv au pierdut controlul asupra lăcaşului de cult.

Shaul Gabbay, profesor de studii internaţionale la Universitatea din Denver, spune că această izbucnire nu face decât să confirme faptul că extremiştii din Frăţia Musulmană îşi consolidează puterea în Egipt. “Va deveni din ce în ce mai rău. Acesta este un conflict de durată, dar acum că Frăţia Musulmană este la putere, face totul pentru a îşi implementa ideologie, care spune că creştinii trebuie să devină musulmani”, a explicat Gabbay.

Societatea egipteană este împărţită în privinţa regimului Morsi. Pe langă creştinii copţi, care reprezintă 10% din populaţia egipteană, tot mai multe voci mai puţin conservatoare se ridică impotriva Frăţiei şi împotriva islamizării guvernului.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe