Ion Lungu, acuzat de trădare. Voci liberale cer excluderea sa din PNL / Flutur: Ai trecut peste mine şi ai vândut partidul

Gheorghe Flutur (Epoch Times România)
Andrei Popescu
13.06.2024

Preşedinţii de organizaţii locale, primarii, parlamentarii şi alţi lideri ai PNL Suceava s-au întâlnit miercuri la Gura Humorului, pentru o analiză generală asupra rezultatelor alegerilor locale de duminică. Surse din cadrul PNL au declarat că, în timpul şedinţei, multe voci au cerut excluderea din partid a primarului în funcţie al Sucevei, Ion Lungu, relatează Monitorul de Suceava.

Tonul a fost dat chiar de preşedintele PNL Suceava Gheorghe Flutur şi senatorul Dan Cadariu, lor alăturându-li-se şi deputatul Ioan Balan.

“Nu mai accept. Domnul Lungu, până aici. Pentru că dumneata ai trecut peste mine şi ai vândut partidul. Eu plec acasă. Faceţi-vă bine, dragii mei. Ipocrizia! Procentele sunt una, dar jocurile pe sub masă au nenorocit acest partid. Puneţi cărţile pe faţă!”, a spus, plin de nervi, Gheorghe Flutur, conform unui videoclip distribuit de Monitorul de Suceava.

Potrivit sursei citate, primarul în funcţie este acuzat de trădare, fiind suspectat că ar fi încheiat un pact secret cu PSD-istul Vasile Rîmbu, contracandidatul lui Lucian Harşovschi (PNL), pe care l-ar fi ajutat să obţină voturile necesare pentru a deveni primar al municipiului Suceava.

De partea sa, Lungu a negat acuzaţiile şi a spus că nu pleacă din partid. În plus, acesta ar fi afirmat că este “un simbol pentru primarii liberali” şi că el l-a adus pe Flutur în partid, astfel că se aşteaptă la altă atitudine a acestora faţă de el.

De asemenea, continuă Monitorul de Suceava, surse de la întrunire mai susţin că Lungu ar fi spus că a vrut să-i dea o lecţie lui Lucian Harşovschi, la care replica preşedintelui PNL Gheorghe Flutur ar fi fost: “Cu ce preţ, Ioane?”.

Totodată, mai susţin sursele citate, liberalii i-au cerut lui Gheorghe Flutur să rămână la cârma partidului şi să demareze procedurile statutare pentru excluderea lui Ion Lungu iar în perioada următoare “lucrurile să fie tranşate în interiorul partidului”.

Reamintim, în acest context, că liberalii au reuşit să obţină împreună cu PSD un rezultat foarte bun la europarlamentare, însă la votul pentru preşedinţii de Consilii Judeţene, PNL nu se poate lăuda că a ieşit foarte bine.

Deşi înainte de testul electoral din 9 iunie liberalii sperau să ajungă la 19 sau 20 de Consilii Judeţene, în condiţiile în care aveau 17, acum partidul condus de Nicolae Ciucă se vede în faţa unei înfrângeri crâncene pe linie de preşedinţi de CJ-uri, scrie Libertatea.

Prima şi cea mai mare surpriză este pierderea aproape certă a preşedinţiei CJ Suceava de către Gheorghe Flutur, după două mandate consecutive, dar care a avut funcţii-cheie în plan local sau naţional în ultimii 24 de ani. Iar victoria va fi a unui tânăr de 33 de ani, Gheorghe Şoldan (PSD), aflat la primul mandat. Flutur este şi unul dintre cei patru prim-vicepreşedinţi ai PNL, fiind în cercul restrâns al conducerii liberale.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor