Iohannis: Vedem o întreagă pleiadă de politicieni cu discursuri retrograde, anti-justiţie, revanşarde

"Dacă ne uităm acum la televizor, vedem o întreagă pleiadă de politicieni care ne spun că nimic nu merge, dar ce bine a fost pe vremea lor şi ce tari sunt ei, şi ce mari povestitori sunt, şi ce proastă e justiţia asta, că îi încurcă", a atras atenţia preşedintele Klaus Iohannis.
Klaus Iohannis
Klaus Iohannis (Epoch Times România)

În ultima vreme vedem foarte multe discursuri retrograde, anti-justiţie, revanşarde, însă toate acestea nu rezolvă nici cea mai mică problemă a României. Cetăţenii trebuie să nu se lase impresionaţi şi să caute să voteze oameni politici care vor cu adevărat să construiască o Românie mai bună, a afirmat, luni, preşedintele Klaus Iohannis, la Universitatea de Vest din Timişoara, cu prilejul ceremoniei de deschidere a Anului Universitar 2016-2017.

"Mai ales pentru tineri, şi cred că, şi pentru studenţii de acum este important să ştie că pot construi o carieră pe ceea ce au învăţat, pe abilităţile lor, şi nu pe cunoştinţele lor din politică. Nu cred că putem să construim o Românie prosperă, o Românie respectată dacă nu reuşim să impunem, să reimpunem meritocraţia. Cum să fim credibili în faţa altora dacă pentru a promova este mai important să cunoşti pe cineva decât să ştii ceva? Aşa nu se poate.

De aceea, trebuie să eliminăm aceste proceduri care duc la netransparenţă, proceduri care încurajează nepotismul. Trebuie să revenim la o Românie predictibilă, cu proceduri transparente, cu oameni educaţi şi o administraţie şcolară şi universitară eficientă, care se face pentru societate, nu pentru anumiţi din societate. Aceste lucruri, toate aceste lucruri, vor fi de fapt miza alegerilor parlamentare. Şi întotdeauna aceste lucruri sunt miza alegerilor parlamentare", a precizat Iohannis.

Potrivit preşedintelui, dacă avem un Parlament performant, atunci şi legea pe care o propune ministrul Educaţiei, Mircea Dumitru, şi care trebuie să clarifice procedurile de doctorat, trece şi nu este întoarsă de "nişte şmecheri" din Parlament. România are nevoie de un Legislativ mai bun, mai performant, mai transparent, or, asta se realizează numai şi numai prin votul cetăţenilor.

"Nu există altă modalitate pentru un simplu cetăţean de a face ordine în politică, şi de ordine în politică avem nevoie. Oricât de interesantă sau nostimă sau plină de adrenalină ar fi campania electorală, în realitate contează ce votează cetăţenii, fiindcă asta se va întâmpla, şi eu sunt convins că noi avem nevoie de proiecte politice care ţintesc spre viitor, avem nevoie de viziune politică, avem nevoie de oameni politici care vor să construiască o Românie mai bună.

Dacă ne uităm acum la televizor, vedem o întreagă pleiadă de politicieni care ne spun că nimic nu merge, dar ce bine a fost pe vremea lor şi ce tari sunt ei, şi ce mari povestitori sunt, şi ce proastă e justiţia asta, că îi încurcă. Avem foarte multe discursuri retrograde, anti-justiţie, revanşarde, însă toate acestea nu rezolvă nicio problemă a României, nu rezolvă nici cea mai mică problemă. Ele doar par interesante, pare că sunt oameni preocupaţi de soarta naţiunii, dar, în realitate, ceea ce trebuie să căutăm sunt politicieni care se implică pentru naţiune şi care vor să construiască pentru viitor", a punctat Iohannis.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne