Iohannis: "Salut includerea peisajului cultural minier de la Roşia Montană în patrimoniul umanităţii!"

Preşedintele Klaus Iohannis
Preşedintele Klaus Iohannis (Presidency.ro)

Preşedintele Klaus Iohannis a salutat, marţi, includerea sitului Roşia Montană în patrimoniul UNESCO, adăugând că, prin dezvoltarea sa durabilă, zona trebuie să devină un model de valorificare a patrimoniului.

“Salut includerea peisajului cultural minier de la Roşia Montană în patrimoniul umanităţii! Prin eforturi conjugate ale autorităţilor şi specialiştilor, Roşia Montană trebuie să devină un model de punere în valoare a patrimoniului prin dezvoltarea durabilă a zonei”, se arată în mesajul postat de şeful statului pe Facebook.

Mesajul preşedintelui României vine în contextul în care Roşia Montană a fost înscrisă astăzi în Patrimoniul cultural imaterial al umanităţii şi în Patrimoniul mondial în pericol, în urma deciziei Comitetului Patrimoniului Cultural UNESCO.

Decizia a fost luată în urma recomandării făcute de Consiliul Internaţional al Monumentelor şi Siturilor (ICOMOS), care a susţinut înscrierea sitului şi în Patrimoniul mondial în pericol, deoarece în prezent nu există nicio certitudine că nu pot fi reluate activităţile miniere în zonă. Detalii aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne