Iohannis: Deputatul FDGR, Ovidiu Ganţ nu va vota Guvernul

Epoch Times România
09.02.2012

Deputatul Forumului Democrat al Germanilor din România (FDGR), Ovidiu Ganţ nu va participa la votul de învestitură a noului Guvern, deci nu îşi va da votul Cabinetului Ungureanu, conform deciziei conducerii FDGR, reunite marţi într-o şedinţă de analiză a situaţiei politice din România, a anunţat, joi, într-o conferinţă de presă, preşedintele Forumului, Klaus Iohannis.

"Ovidiu Ganţ nu va participa la votul de învestitură. Având în vedere situaţia destul de complicată în care se află România, am convocat conducerea FDGR şi am analizat această chestiune. Hotărârea s-a luat în unanimitate şi recomandarea noastră pentru Ovidiu Ganţ a fost de a nu vota acest guvern", a spus Iohannis.

Acesta spune că minoritatea germană este nemulţumită de noul Guvern şi că consideră că cea mai bună soluţie ar fi organizarea de alegeri anticipate.

"Mişcarea de schimbare a Guvernului, nu mi se pare de bun augur. După părerea noastră, de la FDGR, este un exerciţiu de imagine a PDL şi pentru PDL. Noi am recomandat deputatului Ganţ să nu voteze acest Guvern. (...) Soluţia cea mai bună ar fi alegerile anticipate. Este vorba de înlocuirea oamenilor din PDL cu a altora din PDL, iar primul ministru independent nu va rezolva problema Guvernului", a completat Iohannis.

Liderul FDGR a anunţat că grupul parlamentar al minorităţilor nu va avea un vot unitar legat de învestitura noului guvern.

Este pentru prima dată când FDGR nu susţine Guvernul.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor