Iohannis a semnat decretul. Moldova va primi 100 mln euro după investirea noului Guvern

Din cauza crizei politice, economice şi a lipsei de reforme, creditul de 150 de milioane de euro promis Moldovei de statul vecin, s-a micşorat.
Klaus Iohannis, preşedintele României
Klaus Iohannis, preşedintele României (Epoch Times România)

Decretul semnat anterior, care prevedea un ajutor în valoare de 150 de milioane de euro, a fost retrimis în Parlament spre reexaminare, pe motiv că "nu există certitudinea continuării procesului de reforme" în statul vecin, a declarat preşedintele Klaus Iohannis. Acesta nu are certitudinea că guvernul interimar aflat în funcţie va avea o orientare pro-europeană.

„Cererea de reexaminare asupra Legii pentru ratificarea Acordului privind asistenţa financiară rambursabilă între România şi Republica Moldova nu înseamnă o uşă închisă şi nici renunţarea la ajutorul pe care îl dăm românilor de peste Prut", a menţionat Iohannis, citat de realitatea.md.

Preşedintele României a semnat miercuri, decretul pentru promulgarea Legii privind ratificarea celui de-al patrulea Protocol şi acordarea împrumutului în valoare de 100 de milioane de euro Moldovei, pentru implementarea în programul de asistenţă tehnică şi financiară.

De acest credit vor beneficia proiecte din domeniul transporturilor, mai exact, proiectarea şi construirea unor noi poduri peste Prut, cele de interconectare a sistemelor energetice şi de gaze naturale, din domeniul sănătăţii şi al mediului, precum şi repararea grădiniţelor.

Precizăm că prim-ministrul României, Dacian Cioloş a avut o conversaţie telefonică cu premierul interimar de la Chişinău, Gheorghe Brega, asigurându-l că de îndată ce în Moldova va fi investit un nou Guvern democratic, moldovenii vor putea beneficia de ajutorul financiar promis, relatează infoprut.ro.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe