Iohannis a decis: Şefii SPP din regimul Iliescu-Năstase devin generali cu 4 stele în rezervă

Gabriel Naghi
Gabriel Naghi (Screenshot)

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, cu ocazia Zilei Naţionale a României, decretele privind înaintarea în grad a doi şefi ai Serviciului de Protecţie şi Pază (SPP) din regimul Iliescu-Năstase. Astfel, Gabriel Naghi şi Iulian Crăiniceanu au fost înaintaţi în gradul de generali cu patru stele în rezervă.

În cele două decrete este specificat că demersul are loc la propunerea directorului SPP.

Potrivit G4Media.ro, generalul Iulian Crăiniceanu, în perioada 2000-2005 avea funcţia de prim-adjunct al directorului SPP, fiind promovat în această funcţie după ce a fost aghiotantul lui Adrian Năstase, fost premier al României în perioada 2000-2004.

În ceea ce îl priveşte pe Gabriel Naghi, în perioada Revoluţiei din decembrie 1989, acesta era ofiţer la arma rachete în Ministerul Apărării Naţionale. Începând din data de 26 decembrie 1989, la o zi după execuţia cuplului dictatorial Elena şi Nicolae Ceauşescu, locotenentul major Gabriel Naghi, alături de alţi trei ofiţeri ai MApN, s-a oferit voluntar pentru a face parte din garda de corp a lui Ion Iliescu. De atunci, el a lucrat permanent în cadrul SPP, răspunzând de securitatea şefului statului. După ce Emil Constantinescu a câştigat alegerile pentru Preşedinţia României, Naghi a devenit şeful dispozitivului de protecţie al liderului PDSR, Ion Iliescu. După revenirea în fruntea statului a lui Iliescu, colonelul Gabriel Naghi a fost numit, la data de 28 decembrie 2000, în funcţia de director al SPP şi în perioada cât a condus serviciul a fost înaintat la gradele de general de brigadă (cu 1 stea), general-maior (cu 2 stele) şi general-locotenent (cu 3 stele), cu care a fost trecut tot atunci în rezervă.

Ulterior, Naghi a înfiinţat o firmă privată de securitate, s-a înscris în PSD şi a fost şi consilier general în Consiliul General al Municipiului Bucureşti în mandatul 2012-2016, când primar al Capitalei a fost Sorin Oprescu. De asemenea, în luna martie CNATCDU a decis retragerea titlului de doctor al generalului Naghi, din cauza unor acuzaţii de plagiat.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne