Ioan Rus a spus că prin schimbarea şefului IGPR se urmăresc rezultate vizibile privind respectarea legii

Epoch Times România
15.05.2012

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Ioan Rus, a spus, marţi, că prin schimbarea din funcţie a şefului Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR) se urmăresc rezultate vizibile privind respectarea legii.

 

El a spus, într-o declaraţie de presă, că motivele eliberării din funcţia de şef al IGPR a lui Liviu Popa şi numirii lui Petre Tobă în acest post sunt mult mai simple decât par şi că, potrivit sondajelor de opinie, în toată ţara, priorităţi ale populaţiei României sunt ordinea publică, siguranţa cetăţeanului, aspecte privind infracţionalitatea în ţară, criminalitatea transfrontalieră, evaziunea fiscală şi respectarea legii.

"Primul ministru, cunoscând aceste lucruri şi probabil şi în urma analizelor sale mi-a cerut ca în perioada următoare să existe rezultate vizibile în ceea ce înseamnă progres în legătură cu toate aceste lucruri", a afirmat Rus.

El a spus că l-a eliberat din funcţie pe Liviu Popa în urma discuţiilor pe care le-a avut cu acesta.

"L-am eliberat din funcţie pe Liviu Popa în urma discuţiilor cu dumnealui, dată fiind situaţia specială legată de domiciliu, de familie, l-am numit, începând de azi, inspector şef la judeţul Bihor. De asemenea, chestorul Căbulea a revenit la minister în calitate de secretar de stat din poziţia de inspector şef la IPJ Alba. Chestorul Tobă din poziţia de secretar de stat în MAI începând de azi e şeful IGPR. Tot de azi, secretar general al MAI e chestorul Stoica, fost inspector şef la IPJ Vâlcea până ieri", a declarat Ioan Rus.

El şi-a exprimat speranţa ca efortul său de a pune oamenii în funcţie la locul potrivit ca să crească eficienţa activităţii să nu fie unul greşit.

"Nu are nicio conotaţie legat de ultimele evenimente, de ceea ce se întâmplă în acest moment cu nu ştiu care infractor sau aşa mai departe, este o chestiune strategică legat de ceea ce avem de făcut la minister în perioada următoare", a declarat Ioan Rus privind modificările făcute la conducerea MAI şi a Poliţiei Române.

Referitor la potenţiale alte schimbări, el a spus că fiecare dintre comandanţii numiţi la Poliţia Română, respectiv la Jandarmerie, au libertatea ca în limitele legii şi a regulamentelor în vigoare să-şi facă echipa cu care să obţină performanţă.

În altă ordine de idei, ministrul Administraţiei şi Internelor a menţionat că a avut în ultimele zece zile întâlniri cu toate structurile ministerului în toată ţara, că marţi a avut o întrevedere la Alexandria.

"Am preluat problemele lor, le-am expus şi eu care este standardul pe care încerc să-l impun", a adăugat Rus.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor