Investigatoria: Olguţa Vasilescu vrea să cheltuie 45.025.721 lei pentru un ansamblu de fântâni şi statui arteziene

Olguta Vasilescu
Olguta Vasilescu (Epoch Times România)

În prima şedinţă a Consiliului Local Craiova de anul acesta, Olguţa Vasilescu a promovat un proiect de hotărâre care i-a lăsat pe mulţi cu gura căscată, scrie Investigatoria.ro.

Uimirea a fost cu atât mai mare cu cât, anul trecut, primarul Craiovei spunea că nu sunt bani în buget pentru subvenţionarea preţului gigacaloriei şi astfel s-a ajuns ca oamenii care locuiesc acolo să plătească cea mai scumpă gigacalorie din ţară. Sunt, însă, destui bani, din punctul de vedere al primarului Craiovei, pentru construcţia unui ansamblu de fântâni şi statui arteziene pe unul dintre bulevardele oraşului, la costul estimat de peste 45.000.000 lei, adică vreo 10 milioane de euro.

Proiectul propus de Olguţa Vasilescu a generat vâlvă în opoziţia din Consiliul local. Consilierul Eduard Cîrceag, din partea USR, a avut o reacţie dură la această propunere:

"Da aţi înţeles bine, Primăria Craiova se gândeşte să cheltuie aproape 10 milioane de euro pe statui din bronz (de parcă am fi Roma antică) şi fântâni ca să le pună în mijlocul unui bulevard cu 6 benzi", a declarat consilierul.

Acesta a mai punctat ca Fontava di Trevi a fost reabilitată în anul 2015 de trei firme de specialitate şi investiţia a ajuns la 2.200.000 de euro. Ceea ce înseamnă că fântânile de la Craiova vor costa de cinci ori mai mult decât reabilitarea unui obiectiv turistic de interes mondial.

Articolul integral poate fi citit aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne