Invenţie pentru cei care nu au acces la electricitate (video)

Cu doar o oră de pedalare, Free electric poate genera energie pentru o casă, 24 de ore.

Cu doar o oră de pedalare, Free electric poate genera 24 de ore de energie pentru o casă
Cu doar o oră de pedalare, Free electric poate genera 24 de ore de energie pentru o casă (Captură video)

Manoj Bhargava, inventatorul băuturii energizante 5-hour Energy, îşi foloseşte averea pentru a ajuta la rezolvarea crizei energetice. Pedalând o oră cu bicicleta sa Free electric, o persoană poate genera suficientă energie pentru nevoile de bază ale unei case modeste, de-a lungul întregii zile.

O bicicletă special concepută pentru cele trei miliarde de persoane din lume care nu au acces la electricitate, o invenţie care se poate utiliza într-un mod durabil.

Free electric are capacitatea de a genera energie prin pedalare

Sistemul constă într-o bicicletă fixă şi o baterie, şi va ajuta la menţinerea luminii şi a aparatelor electrice mici într-o casă, funcţionând toată ziua cu numai o oră de pedalat. Sistemul permite transformarea energiei cinetice, produse în timpul pedalării, în energie electrică, ce se va acumula într-o baterie, după care va fi utilizată în casă.

Bhargava intenţionează să-şi pună în practică ideea şi îl va costa 4 miliarde de dolari (nimeni nu a menţionat vreodată că pentru a rezolva o criză de energie ar fi fost ieftin!).

"Este atât de simplu. Noi credem că o putem produce cu 100 de dolari ... orice tehnician de biciclete de oriunde din lume, o poate repara".

Primele 50 de biciclete fabricate de Bhargava vor fi lansate în 15-20 de sate din Uttarakhand, un stat din estul Indiei, înainte de a le lansa pe scară largă pe tot parcursul anului 2016.

Acest articol a fost realizat cu informaţii din siteul web Ecoinventos.com, Billions in Change (http://billionsinchange.com/solutions/free-electric)

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură