Întoarcere la 180 de grade: Stoltenberg afirmă că NATO nu observă ameninţări militare din partea Rusiei sau Chinei

Secretarul General al NATO, Jens Stoltenberg
Secretarul General al NATO, Jens Stoltenberg (JOHN THYS/AFP/Getty Images)

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat, luni, că nu vede ameninţări militare directe din partea Rusiei şi Chinei, iar această situaţie este datorată eforturilor Alianţei.

"Am fost întrebat dacă văd o ameninţare împotriva aliaţilor NATO din China sau din Rusia. Nu văd nicio ameninţare iminentă a unui atac militar împotriva vreunui aliat NATO", a spus Stoltenberg în timp ce se adresa Comisiei pentru afaceri externe şi subcomisiei Parlamentului European privind securitatea şi apărarea.

„Acesta este unul dintre principalele motive pentru care am reuşit să păstrăm pacea în Europa de mai bine de 70 de ani”, a subliniat Stoltenberg.

Secretarul general declarase anterior - în februarie că - strategia NATO din 2010 necesită o actualizare, deoarece nu ia în considerare ascensiunea Chinei şi deteriorarea relaţiilor cu Rusia.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe