Înregistrarea cu Kovesi. Godină: „Doamne fereşte, dar cine a mai auzit de politicieni care fură???”

Coperta cărţii poliţistului Marian Godină, “În misiune cu Marian. Eu nu-s pitic, am ghiozdanul mare!” (romania-insider.com)
Ana Ion
19.06.2017

Cunoscut pentru umorul său şi observaţiile care pun puncte pe I, poliţistul Marian Godină îi ironizează pe cei miraţi de înregistrarea în care şefa DNA vorbeşte (sau se presupune că vorbeşte) despre "decaparea" unui dosar, pentru a ajunge la premier.

"În timp ce patiseri, cofetari, mecanici auto, vatmani, vânzători, sudori etc fură de rup şi prejudiciază ţara asta cu milioane de euro, doamna Kovesi caută să înhaţe politicieni corupţi. Doamne fereşte, dar cine a mai auzit de politicieni care fură???
Normal că se miră unii de aşa ceva, mai ales că au apărut şi înregistrări în care îşi îndemna colegii la muncă. HALUCINANT!!!", scrie Godină pe contul său de facebook.

Comentariile poliţistului vin în contextul în care duminică seara, în spaţiul public a explodat - pe modelul perfectat de Sebi Ghiţă - o înregistrare audio în care şefa DNA ar cere "decaparea" unui dosar pentru a ajunge la premier. DNA acuză că înregistrarea difuzată de RTV şi Antena 3 este un fals iar Tudorel Toader a anunţat că va sesiza Inspecţia Judiciară şi CSM şi că premierul la care se face referire în înregistrare ar fi Grindeanu.

Înregistrarea

"Uncheşelu, ştiţi ce-mi doresc: să decapaţi instituţional în dosarul ăla cu casele şi să ajungem la domnul premier care a semnat contractele alea. Şi-am avut o discuţie la Cheile Grădiştei şi tot nu am auzit ce s-a întâmplat. Poate aşa, că suntem toţi, ne lămurim ce s-a întâmplat. Doamne, m-am uitat şi eu pe datele statistice unde parcă toată lumea ne bănuia de dimineaţa până seara şi am făcut aşa un pic o... (nu se înţelege) DNA-ul aşa, adică anul trecut pe vremea asta erau 673 de persoane învinuite la 270. Adică e o discrepanţă foarte mare. Posturi în plus avem, poliţişti în plus avem, specialişti în plus avem, dosare avem. (...) M-am uitat pe situaţiile astea şi unele sunt îngrijorătoare. Sunt dosare de 6-7 ani, cu urmărirea penală începută şi nesoluţionată (...) Mă îngrijorează de ce nu îi înhăţăm", ar spune Kovesi, preluată de Gândul, în înregistrarea difuzată de România Tv.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor