Iniţiativă on line: Alba Iulia va renunţa la artificiile de 1 Decembrie. Banii vor ajunge la victimele din Colectiv

Jocuri de artificii în noaptea de Revelion (Epoch Times România)
L.M.
10.11.2015

O iniţiativă on line, care propune renunţarea la artificiile de Ziua Naţională şi direcţionarea banilor spre victimele de la Colectiv, a fost prezentată luni, Consiliului Local din cadrul primăriei Alba Iulia.

Iniţiatorul ideii, bloggerul Alexandru Cristorian, care postase ideea pe pagina de facebook a abnesw.ro, a cerut, în cadrul şedinţei Consiliului local de luni, că la secţiunea de diverse să i se permită să-şi prezinte ideea, care, în mai puţin de o zi, avea deja 300 de semnatari online.

“E un gest simbolic”, ”numărul de semnături nu reprezintă, neapărat, majoritatea oamenilor din oraş”, este ”un gest pe care l-ar putea face o autoritate publică după o tragedie, într-un moment în care pînă şi Ziua Naţională se poate desfăşura fără artificii”, a explicat bloggerul, adăugând că până la sfârşitul zilei numărul susţinătorilor ajunsese la 500.

Mai mult, după prezentarea ideii, primarul Mircea Hava a declarat că susţine ideea şi că, ”anul acesta festivităţile vor fi gândite în aşa fel încât să transmită un mesaj de decenţă”, potrivit abnews.ro

Purtătorul de cuvânt al primăriei a explicat că va discuta cu firmele care sponsorizează evenimentele dacă îşi pot direcţiona sumele de bani spre victimele tragediei de la Colectiv (costurile cu focurile de artificii sunt evaluate undeva în jurul sumei de 10.000 de euro).

În final, discuţiile s-au încheiat cu un vot consultativ, la care 14 persoane au fost de acord cu donarea banilor pentru victime, iar una s-a abţinut.

Prin urmare, conchide iniţiatorul ideii on line, ”se poate ca o idee născută în internet, pe care ne-o asumăm în aceeaşi măsură, căci ne aparţine tuturor, să devină realitate”.

“Societatea civilă online” poate avea ceva de spus.

La această oră, “ideea” încă mai poate fi susţinută pe pagina abnews.ro.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor